• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
ÇÜ Camisi kısa sürede tamamlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) yaklaşık bir buçuk yıl önce yapımına başlanan 57. Alay Şehitleri Camii’nin inşaatının kısa sürede tamamlanacağını belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, caminin ibadethane olmasının yanı sıra, bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatı alanını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Kibar ve yetkilerden bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ateş ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Vali Büyük, Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatı alanında incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Kibar ve berberindeki heyet, Vali Büyük’le birlikte inşaat alanını gezdi.

Yüklenici firma görevlileri ile birlikte camii inşaatı hakkında bilgilendirme yapılırken, Rektör Kibar, ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii’nin ibadethane olmasının yanı sıra, bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini belirtti. İnşaatın kaba kısmının bir buçuk yılda bu hale geldiğini anlatan Kibar, inşaatı kısa sürede tamamlamayı amaçladıklarını bildirdi. Vali Büyük ise, caminin tamamlanması için gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Cami tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük camii olma özelliğine sahip olacak. Camiinin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve derslikler de bulunacak. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir