• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Kızıltepe İlçe Müftüsü yeni görevine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçe Müftülüğünden emekliliğe ayrılan Latif Topçu’nun boşalan yerine, ataması yapılan Mardin Merkez Artuklu ilçe Müftü vekili Masum Taşçı Kızıltepe’deki yeni görevine başladı.

Mardin merkezde 8 sene içerisinde çeşitli hizmetlerde bulanan Taşçı, İl Müftü yardımcılığı, Din hizmetleri Şube Müdürlüğü ve son olarak ta Mardin Büyükşehir statüsü kazandıktan sonra Artuklu ilçe Müftü vekilliği görevlerinde bulunmuştu. Yaz döneminde yapılan atamayla, Kızıltepe ilçe müftülüğünden emekliliğe ayrılan Latif Topçu’dan boşalan yerine, ataması yapılmıştı.

Kızıltepe ilçe müftülüğündeki yeni göreviyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Masum Taşçı, “Mardin’de takriben 8 yıl hem İl Müftü yardımcılığı, hem Din hizmetleri şube müdürlüğü en son ise Artuklu Merkez ilçe Müftülüğüne vekâleten bakıyordum. Bu yaz döneminde atamam Kızıltepe Müftülüğüne yapılmıştı ve bugün göreve başladım. Şuana kadar yapılan hizmetlere biraz daha ivme kazandırmak için çaba sarf edeceğiz. Din hizmetleri, cami hizmetleri ve Kur’an Kursu hizmetleri alanında bu hizmetleri daha ileriye götürmek niyetindeyiz. Allah cümlemizi utandırmasın muvaffak eylesin.” dedi.

Masum Taşçı kimdir?

1960 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesi Alemdar (Kanisipiye) Köyü’nde dünyaya gelen Masum Taşçı, 2006 yılında Mardin Müftü yardımcılığı görevine başladı. Yaklaşık 7 yıllık Mardin Müftü yardımcılığı görevini yapan Taşçı, Eylül ayı 2013 yılında Mardin’in Büyükşehir olması hasebiyle yeni kurulan Merkez Artuklu ilçesinde müftü vekâleti görevine getirildi. 8 ay Artuklu ilçe müftülüğü görevine vekâleten bakan Taşçı yeni yapılan atamayla Kızıltepe ilçe müftülüğüne atandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir