• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Engelliler hayata hazırlanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Ortopedik Engelliler Derneği, "Engelliler Hayata Hazırlanıyor” SODES projesi kapsamında üyelerine yönelik ipek halı dokuma kursunu açtı.

Eylül ayı başında Ortopedik Engelliler Derneği bünyesinde açılan halı kursunda 45 engelli ders görüyor. SODES projesi kapsamında açılan halı kursunda engelliler hem eğitim alıyor hem de günlük 15 TL para kazanıyor.

Engellilere yönelik açtıkları halı kursu hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, derneklerinin engelliler için kurulduğunu ve engellilere yönelik proje ve faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi.

Atay, “SODES projesi kapsamında 1 Eylül tarihinde kursumuz açılmıştır. 45 tane engelli arkadaşımız burada 5 ay kurs alacak. Günlük harçlık olarak da 15 TL SODES’ten para alacaklar. Burada kilim ve halı yapıyorlar. Hem çalışıyorlar hem de özgüven kazanıyorlar. Kurs bittikten sonra kendilerine halk eğitim tarafından sertifika verilecek ve istedikleri zaman bir işyeri açabilecekler.” dedi.

Engellilere kurs eğitimini veren Çiğdem Elaltunkara da, öğrencilere halı ve kilim eğitimi verdiğini belirterek, “Burada engellilerle birlikte kaba halı ve yöresel kilimler yapıyoruz. Her gün günde 8 saat ders veriyoruz. Burada kendini eğiten istediği zaman bir işyeri açabilir. Engelli kardeşlerimiz hiç değilse burada çalışıyor evlerine iki kuruş para götürüyorlar.” diye konuştu.

Kendileri için açılan halı kursuna gelen engelliler de sevincini dile getirerek, kurs sayesinde hem para kazandıklarını hem de hayata hazırlanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir