• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Metrobüs ile metro birleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zorlu Gayrimenkul’ün İstanbul’a bir cazibe merkezi kazandırma hedefiyle projelendirdiği Zorlu Center’ın inşaatı, Zincirlikuyu’da hızla devam ediyor. Rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan beş ayrı fonksiyonu bir araya getiren Zorlu Center’da, adeta yeni bir kent meydanı oluşturuluyor.

Çevreye ve İstanbul’a sorumluluk bilinci içinde çalışmalarını yürüten Zorlu Gayrimenkul, Gayrettepe Metro İstasyonu’ndan Zincirlikuyu Metrobüs’e bağlantısının yanı sıra Metrobüs’ten de Zorlu Center’a yayanın rahat ve emniyetli bir şekilde istediği noktaya ulaşmasını amaçlayan toplam 717 metre uzunluğundaki bağlantı tünellerinin inşaasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştiriyor. Gün içinde bölgeden geçen binlerce insanın yanı sıra yaklaşık 10.000 kişinin yaşadığı konut bölgesinin de faydalanması bekleniyor.

Üç fazdan oluşan proje kapsamında yer alan Gayrettepe Metro İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı arasındaki tünelin inşaat tanıtım gezisi; 3 Ekim 2011 günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu’nun da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

YATIRIM MALİYETİ 30 MİLYON DOLAR

Yaklaşık 30 milyon dolara mal olacak bağlantı yollarının inşaatı hakkında bilgi veren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, şöyle konuştu:

“Zorlu Center ile İstanbul Metrosu Gayrettepe İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı arasında yaya ulaşımını sağlayacak ‘Zorlu Center Metro ve Metrobüs Yaya Bağlantı Tünelleri’, toplam uzunluğu 717 metre olan delme tüneller ile üç noktayı birbirine bağlıyor. Yürüyen bantların da yer aldığı üç adet alt geçit ile de trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki yaya geçişleri kontrollü ve güvenli hale gelecek. Çalışmalarımızı tamamlandıktan sonra, bağlantı yollarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğiz.”
 
METRO VE METROBÜS`E RAHAT ULAŞILACAK

Projenin tamamlanması ile birlikte Metrobüs hattını kullanarak Zincirlikuyu’ya ulaşan bir yolcu; yüzeye çıkmadan ve trafiğin yoğun olduğu alanlara girmeden yaya bağlantı tünelini kullanarak daha kısa bir mesafe katederk direk olarak Gayrettepe Metro İstasyonu’na, Zorlu Center’a, Etiler katılımı istikametine ya da eski Karayolları binası önüne ulaşabilecek. Bu güzergâhı kullanmak fakat ara noktalarda yüzeye çıkmak isteyen yolcular ise Gayrettepe Metro İstasyonu’na yaklaşık 150 metre meaafede Müselles Sokak girişine (BEDAŞ İndirici Trafo Merkezi yanı) ya da Beşiktaş–Levent istikametinde eski Karayolları binası önünde bulunan yeşil alan bölgesine ulaşarak bu noktalardan devam edebilecek. Tünel boyunca gidiş ve geliş istikametlerinde toplam 14 yürüyen bant ve yüzeye çıkan noktalarda toplam 4 adet yürüyen merdiven, 7 adet engelli asansörü ve 4 adet merdiven bölgesi asansörü bulunacak.

Sistemin elektronik işleyişi ve kontrolünün İstanbul Metrosu ile entegrasyonu yapılarak, ortak standartlar altında kullanım sağlanacak. Kameralı güvenlik kontrolü, sulu sistem, gazlı sistem yangın söndürme ve algılama sistemleri, temiz hava besleme üniteleri ve kirli havanın tünel dışına atılması ortak yönetim merkezinde birleştirilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir