• DOLAR 32.379
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2325.423
  • ...
Çeçen Cinayetleri Putin`in Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus istihbarat servisi FSB`nin ajanlarına, devletin düşmanı olarak görülen kişilerin dünyanın her neresindeyseler tasfiyesi için talimat verildiği öne sürüldü.


İngiliz Daily Telegraph gazetesinin eline geçen 2003 tarihli bir belgede bu amaçla özel timler kurulması için hazırlıklar yapılmasının öngörüldüğü aktarıldı. Belgelere göre, dönemin lideri Vladimir Putin 2006`da FSB`ye "terörist" olarak görülen kişileri yurtdışında öldürme yetkisi verdi.


Eski ajan ve rejim muhalifi Aleksandr Litvinenko`nun 2007`de Londra`da öldürüldüğünü hatırlatan Daily Telegraph haberinde, "Ruslar Çeçenlere karşı Dubai, Katar ve Viyana`da tartışma yaratan suikastler düzenledi. Bunların sonuncusu geçen hafta İstanbul`daydı ve bir Çeçen liderle iki koruması vuruldu" denildi.


Haberde muhtemel hedefler arasında görülen işadamı Boris Berezovksi`nin, bugün Rusya`nın bir diğer ünlü işadamı ile kozlarını İngiliz Yüksek Mahkemesi`nde paylaşacağı hatırlatıldı.


Berezovski bir zamanlar arkadaşı olan ve himaye ettiği Abromoviç`i, kendisinin Kremlin yönetimiyle arası açılınca elindeki hisseleri sindirme ve yıldırma yoluyla ederinden ucuza satın almakla suçluyor. 1990`lara dayanan iddialar Sibneft adlı enerji devindeki ortaklıklarına dayanıyor. Berezovski, Rusya`dan kaçmasından sonra Abaromoviç`in kendisini şirketteki yüzde 21,5 hissesini satmaya zorladığını öne sürüyor. Abromoviç ise tüm suçlamaları reddediyor..

 


Bu haberler de ilginizi çekebilir