• DOLAR 32.51
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2488.658
  • ...
Almanlar, Camilere Akın Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanlar, Açık Kapı gününde camilere akın etti. İslam çatı kuruluşları tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik Alman kamuoyunda da büyük kabul görüyor. Bu yıl ilk defa camiyi ziyaret eden din dersi öğretmeni Sabrina Klos, “Bir dahaki sefere öğrencilerimle geleceğim.” dedi.

Bu yılki ‘Açık Camii Günü’ kapsamında Berlin Şehitlik Camii’ni ziyaret eden ilköğretim din dersi öğretmen, Sabrina Klos bir dahaki cami ziyaretini öğrencileri ile birlikte yapacağını söyledi. Bir camiyi ilk defa ziyaret ettiğini belirten din dersi öğretmeni Klos ziyareti amacının ‘İslam hakkında daha ayrıntılı ve doğru bilgi’ edinmek olduğunu belirterek, “Ben farklılıklara açık bir insanım. Bu ziyaretimde din dersinde değerlendirmek üzere üç kitap aldım.” dedi.

Almanya genelinde her yıl 3 Ekim tarihinde yapılan Açık Camii gününde ziyaretçiler özel eğitimli bir rehber eşliğinde camiyi geziyor ve İslam hakkında bilgi alıyor. Her yıl farklı slogan altında yapılan programın bu yıl ki konusu: Şefkat Peygamberi Hz. Muhammed. Bu yıl ziyaretçiler seminer ve video gösterilerinde Hz. Muhammed’i (s.a.v) tanıma imkanı buldu.

Berlin doğumlu Chalid Durmuş ziyaretçileri gezdiren rehberlerden biri. Gönüllü olarak rehberlik yapan Durmuş, amacının İslam dininin güzel bir şekilde tanıtmak olduğunu ifade etti ve camilerin sadece senede bir gün değil, her gün ziyarete açık olduğunu ekledi.

İslam ve camii hakkında bilgilerin verildiği yabancı ziyaretçilere ayrıca Türk mutfağının lezzetli yiyecekleri ikram edildi.

Açık Kapı günü 1997’den bu yana her yıl iki Almanya’nın birleşme bayramı olan 3 Ekim tarihinde düzenleniyor. Bu gün vesilesiyle toplumun farklı kesimlerinden insanlar Müslümanlarla fikir alışverişinde bulunma imkanı buluyor.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir