• DOLAR 32.569
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2411.138
  • ...
Öğrencilere İmam Hatip bilinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yeni eğitim ve öğretim yılında Türkiye'de 850 bin imam hatipli ders başı yaptı. Esenler'de de imam hatip ortaokul ve liselerinde okuyacak öğrenci ve velilere yönelik seminerler düzenlenmeye başlandı.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki, Esenler Aile Yaşam Merkezi (ESAYDAM) ile ÖNDER İHL Mezunları Derneği, ilçedeki tüm imam hatip okullarında 'İmam Hatip Bilinci' konulu seminerler düzenliyor. Seminerler ile öğrenci ve velilere imam hatip okulunun ve imam hatipli olmanın kazandırdığı farklılıklar anlatıldı. 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu ve Oruçreis İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen seminerlere konuşmacı olarak katılan ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkerim Buğra Şimşek, önce öğrencilere sonrasında ise velilere imam hatipli olmanın önemini anlattı.

Velilere 3 T kuralı
İmam hatip okullarının büyük bir aile olduğunu belirten Şimşek, "İmam hatipli olmak aidiyet demektir. Bu büyük aileye katılan öğrencilere hoş geldiniz diyorum. İmam hatipli olmanın en önemli yanı, bilerek yaşamaktır. Örneğin adalet kavramını düz lisedeki öğrenci de bilir ancak, imam hatipli Hz. Ömer'in ve Kur'an-ı Kerim'den öğrendiği adaleti hayatında uygulaması daha farklı olacaktır. Velilerimiz çocuklarının imam hatip okuluna gittiği için kenara çekilmemeleri gerekir. 3 T yöntemini çocuklarına uygulamaları başarıyı getirecektir. Takip, takviye ve takdir... İmam hatipli öğrenci helali haramı öğrendi diye velilerimiz çocuklarını boşlamamalıdır. En ufak başarılarında yahut istemediğiniz alışkanlıklarını bıraktığında onu ödüllendirin." şeklinde konuştu.

Seminerler, Esenler'deki tüm imam hatip okullarında düzenlenecek.  (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir