• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
"Servis Bekletilmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İli Öğrenci Personel ve Turizm Taşımacıları İşletmecileri Derneği Başkanı İbrahim Susuz, öğrenci velilerine çağrıda bulunarak, çocuklarını verilen saatten 2 dakika önce hazır bulundurup servis aracını beklemesini istedi.

Konu ile ilgili konuşan Başkan İbrahim Susuz, sürücülerin süratli hareket etmemeleri için velilerin konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti.

“Servis bekletilmez” diye bir sloganlarının olduğunu söyleyen Susuz, “Çocuk eğer 07.30’da inmesi gerekiyorsa, 07.28’de 2 dakika evvel inip hazırlanması lazım. Düşünün 15 kişi toplayan bir servis her öğrenciyi verdiği saatten 2 dakika sonra almaya kalkarsa, yarım saati bulabiliyor. Ve bu mesafeyi öğrencileri saatinde okula yetiştirebilmesi için o aracın içindekilerin riske girmesini önlemiş olur.” dedi.

Her velinin mutlaka öğrencisini verilen saatte hazır bulundurmasını isteyen Susuz, “Aksini yaptığı zaman servis sürücüsü kendi firma yetkilisine karşı mahcubiyet ve öğrencileri geç götürüyorsun demesini önlemek için riske girip sürat yapmak zorunda kalıyor. Aslında bu geç inen öğrencilerden kaynaklanıyor. Mutlaka velilerin bu konuda daha hassas olmasını istiyoruz. Daha sağlıklı, daha güvenli özellikle hayata kast edecek davranışlardan sürücülerin uzak kalabilmesi için mutlaka her öğrencinin velisi çocuğunu verilen saatte hazır olmasını sağlaması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir