• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
90 model ve altındaki araçlar alınmaya başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Eski teknoloji ile üretilmiş olan ve çevre kirliliğinden, trafik akışına, yakıt tasarrufuna kadar birçok dezavantajı bulunan eski araçların trafikten çekilmesi ile İstanbul rahat bir nefes alacak. Trafik ve doğa için risk faktörü oluşturan 90 model ve altı olan araçların hurdaya ayrılma işlemlerini artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı kararla hurda motorlu taşıtlarla ilgili verilen göreve ilişkin iş ve işlemlerin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü’nce yürütülmesini kararlaştırdı.

İBB Atık Yönetim Müdürlüğü, hurda motorlu taşıtlarla ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yapılan çalışmalar neticesinde ömrünü tamamlamış ve trafikten silinme işlemleri gerçekleştirilmiş 90 model ve altı olan hurda araçlar Ümraniye Küçüksu Caddesi Asfalt Sokak’ta bulunan Atık Yönetim Müdürlüğü Hekimbaşı Hizmet Birimi’ne teslim ediliyor.

Toplanan araçlar söküm işlemleri sonrası ayrı ayrı depolanıyor ve MKE'e gönderilerek geri dönüşüm işlemine sokuluyor.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir