• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müdür Kovdu, Milli Eğitim Müdürü Hakaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Günlerdir eğitim hakkından mahrum bırakılan öğrenciler, bugün yine dersten çıkarıldılar. Konu hakkında şikayetçi olmak için il milli eğitim müdürlüğüne giden öğrenci velileri ise, milli eğitim müdürünün sözlü hakaretine uğradılar.

Sabah saatlerinde Yavuz Selim İlköğretim okuluna giden Sedanur Uçar, Hümeyra ve İrem Katar okul idaresi tarafından yine dersten çıkarıldılar.

Geçtiğimiz günlerde Sedanur`un velisi Sedat Uçar`ın kızının hangi gerekçelerle okula alınmadığına dair vermiş olduğu dilekçe de okul yönetimi tarafından işleme konulmayarak veliye geri verdi.

Polis de Alay Etti
Bunun üzerine öğrenci velileri polisi arayarak kendilerine yardımcı olmalarını istediler. Okula gelen polise `Bizim de okumaya eğitim görmeye hakkımız yok mu? Başörtümüzle okumak istiyoruz. Bunun kime zararı var?`diyen öğrencilere polis, `Dersinizi iyi almışsınız` diyerek alaycı bir tavır sergiledi.

Ayrıca Yalım Erez ilköğretim okuluna giden Ayşe Özdil aynı şekilde okul idaresi tarafından okula alınmadı. Yine Ertuğrul Gazi ilköğretim okulunda okuyan Şevval Sena Çoban adlı öğrenci de okula alınmayarak eğitim ve öğrenim hakları engellendi.

Milli Eğitim Müdürü Böyle Yaparsa!
Mağduriyetlerini bildirmek üzere il milli eğitim müdürlüğüne giden öğrenci velileri ve TESSEP yetkilileri, milli eğitim müdürü Ali Said Çalışkan`a mağduriyetlerini bildirdiler. Bunun üzerine il milli eğitim müdürü Çalışkan, `Sizin niyetiniz kötü. Osmaniye`de 118 bin öğrenci var bunlar arasında siz tek mi Müslümansınız? Sizin asıl amacınız provokatörlük yapmaktır. Geçen sene de aynı şeyi yapmıştınız` dedi.

Müdür Çalışkan, öğrenci velisi Sedat Uçar`a da `Sen Silvan`dan niye Osmaniye`ye geldin?` diye hakaret etti. Öğrenci velilerinin öğrencilerinin okullara alınmamasını ve konuyla ilgili yasal prosedürleri hatırlatması üzerine Çalışkan `Biz 118 bin öğrenciye bakıyoruz. Bunların yarısı kız öğrenci ve hepsi başı açık bir şekilde okula gidip eğitim görebiliyor. Kızlarınızı başı açık bir şekilde okula gönderirseniz derse alırız.` diye hakaret ederek yapılan zulme destek oldu.

Öğrenci velileri ve TESSEP yetkilileri ise, bu işin peşini bırakmayacaklarını ve sonuna kadar haklarının takipçisi olacaklarını belirttiler.

Nurullah Sak - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir