• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
İstanbul`da İki İlçenin Sınırları Değişiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 TBMM Genel Kurulu`nda görüşülen "Torba tasarıya", AK Parti`li milletvekillerinin verdiği önergenin kabul edilmesiyle, yeni bir madde ihdas edildi. Buna göre, İstanbul`daAtaşehir ve Ümraniye İlçeleri`nin sınırları yeniden belirleniyor. Bu yapılırken, 04 ve E-80 karayolu, sınır olarak tayin ediliyor.

Bu önergeye karşı çıkan muhalefet, önergeyle, Ataşehir İlçesi sınırları içerisindeyer alan Barbaros Mahallesi`nin Ümraniye İlçesi`ne geçtiğini savundular.

TEKRAR 2008 SINIRLARINA DÖNDÜ

2008 yılında Ataşehir yeni ilçe olurken sınırlar şimdiki düzenleme şeklinde belirlenmişti ancak bir kısım itirazlar üzerine 2 ilçenin sınırları muallakta kalmıştı.

Bu son düzenleme ile sınırlar, tekrar 2008`deki haline geri dönmüş oldu.

SINIRLAR DEĞİŞMEDİ, NETLEŞTİ

Ümraniye Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada;

06.03.2008 tarihinden itibaren O-4 ve E-80 Karayolları iki ilçe arasında sınır olarak belirlenmiş O-4 ve E-80 Karayollarının kuzeyinde kalan kısımda Ümraniye Belediyesi tarafından, güneyinde kalan kısımda ise Ataşehir Belediyesi tarafından her türlü iş ve işlemlerin yürütüldüğü ancak 2008 yılındaki kanunda tanımlama yapılırken tereddüde yol açacak ifadelerin kullanılması ve bazı mahalle isimlerinin zikredilmemesi de ayrıca bir sorun oluşturduğu belirtildi.

Dolayısıyla bu sorunların ortadan kaldırılması ihtiyacından dolayı ve de 2008 yılından itibaren süregelen iş ve işlemlerin devamı ve sekteye uğramaması için O-4 ve E-80 Karayolları ile belirlenen sınırın mahalle tanımları yapılırken kanunda daha net tereddüde mahal bırakmayacak şekilde ifade edilmesi için, 08.09.2014 tarihinde ihdas edilen kanun maddesi ile sınırların değişmediği sadece netleştiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir