• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Gaziantepliler müstehcen afişlere tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Otobüs duraklarının müstehcen afişlerle donatılmasına Gaziantepliler tepki gösterdi. Halkın örf ve adetlerine bağlı oldukları bilindiği halde bu tür ahlakdışı afiş ve fotoğrafların otobüs duraklarına asılması ahlaki yozlaşmaya yol açtığı belirtildi.

Otobüs duraklarına asılan müstehcen afişlere tepki gösteren Mehmet Kantar, “Duraklara asılan afişlerde halkın örf ve adetleri de göz önüne alınmalıdır. Bu tür afişlerin duraklara asılması büyük bir duyarsızlıktır. Bu tür çirkin afişlerin asılması bizim kültürümüze uygun değildir. Bizler duraklara ailelerimizle geliyoruz. Halkın kullanması için kurulan duraklara bu tür çirkin ve ahlaksız afişler bizleri bile utandırıyor. Asılan bu tür afişlerin derhal kaldırılmasını istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Giyim reklamından daha çok müstehcen reklamın ön plana çıktığını belirten Muhittin Kırat ise, “ Ben bir Gaziantepli olarak bu afişlerdeki ahlaksız resimleri görmek istemiyorum. Güya giyim reklamı yapılıyor. Fakat giyim reklamından daha çok ahlaksız ve müstehcen afiş öne çıkıyor. bu afişlerin bilinçsizce değil de, bilinçli bir şekilde asıldığına inanıyoruz. Bu afişler özellikle giyim üzerinden yapılıyor. Yetkililerin bu açık saçık reklamlara derhal müdahale etmelerini istiyorum. Bu tür afişlerin asılmasını kınıyorum.” diyerek tepki gösterdi.

Ahlakdışı afişlerin asılmasına tepki gösteren Salih Ç. İse, “Bu bir ahlaksızlıktır. Mezarlığın yanında bulunan bir durağa böyle bir afişin asılması Müslümanlara yapılan bir saygısızlıktır. Bu tür müstehcen reklamların mezarlık yanıında ve diğer duraklara asılması hiç uygun değildir. Reklamdan çok cinselliği öne çıkaran afişler, toplumu ahlaksızlaştırmaya ve bozulmaya sevk ediyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, bu tür afişlerin derhal kaldırılmasını ve bir daha hiçbir firmanın böyle ahlaksız afişlerinin asılmasını istemiyoruz.” dedi.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir