• DOLAR 32.548
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2478.84
  • ...
 `Torba Tasarısı` TBMM Genel Kurulu`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, 5 AK Parti Grup Başkanvekili ile 185 milletvekilinin, "torba tasarının" da aralarında bulunduğu 4 tasarı ve bir teklifin görüşülmesi için Meclis`in olağanüstü toplanmasına ilişkin TBMM Başkanlığı`na yaptığı başvuru ile TBMM Başkanlığı`nın TBMM Genel Kurulu`nun toplanmasına ilişkin çağrı yazısını okuttu.

Görüşmeler öncesinde, AK Parti, CHP, MHP ve HDP`nin grup başkanvekilleri ile milletvekilleri, İstanbul Mecidiyeköy`deki inşaatta yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçinin ailelerine başsağlığı diledi.

Genel Kurul cuma gününe kadar çalışacak

AK Parti`nin, Meclis`in çalışma takvimini belirleyen grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile soruşturmanın gizliliğinde avukatların belge ve bilgilere ulaşmasını engelleyen tek maddelik Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi`nin görüşmelerini 12 Eylül Cuma gününe kadar tamamlayacak.

Bu arada Genel Kurul`da söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Şişli`deki asansör kazasında ölenlere Allah`tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Elvan, konunun Bakanlar Kurulu`nda da gündeme geldiğini ve kapsamlı bir şekilde tartışıldığını belirterek, Bakanlar Kurulu`nun ardından detaylı açıklama yapılacağını belirtti.

Olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu`nda daha sonra, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı`nın, 127-148 maddelerini içeren 6. ve son bölümü üzerinde görüşmelere geçildi.

İnternette trafik bilgisi TİB tarafından işletmelerden temin edilerek, hakim tarafından karar verilmesi halinde ilgili mercilere verilecek.

TBMM Genel Kurulu`nda, "torba tasarı"nın son bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde AK Parti`nin iki madde üzerinde verdiği değişiklik önergeleri kabul edildi.

Buna göre, internette trafik bilgisi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ilgili işletmecilerden temin edilerek, hakim tarafından karar verilmesi halinde ilgili mercilere verilecek.

Kabul edilen diğer önergeye göre, Batman Hasankeyf ilçe merkezinde Ilısu HES Barajı yapımında etkilenen ailelerin, yeni Hasankeyf yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esaslar Bakanlar Kurulu`nca belirlenecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir