• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Asansör Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstabul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 işçinin ölümüne neden olan asansör faciasıyla ilgili yazılı açıklama yaparak, asansörle 10 işçinin yanı sıra bin 250 kilogram ağırlığında kartonpiyer taşındığını belirtti. Açıklamada, işçilerin ölümüne asansörün yere çakılmasının yanı sıra, düşme anı sonrası asansörün çalışmasını sağlayan motor ve metal parçalarının da işçilerin üzerine düşmesinin neden olduğu kaydedildi.

Savcılığın açıklaması şöyle:

“6 Eylül’de eski Ali Sami Yen Stadı arazisinda yapılan bina inşaatında kullanılan ve malzeme ile işçi taşıyan asansörde 10 işçinin ve yaklaşık bin 250 kilogram ağırlığında kartonpiyerin yaşındığı sırada asansörün binanın 32. katından zemin kata düşüp yere çakılması sonucu ve bilahare tavanda bulunan asansörün çalışmasını sağlayan motorun ve bir takım kopan ağır metal parçaların işçilerin üzerine düşmesiyle 10 personel hayatını kaybetmiştir.

İNCELEMELER TİTİZLİKLE YAPILDI

Olayın nöbetçi cumhuriyet savcısına haber verilmesiyle savcı derhal olay yerine intkal etmiş, olay yerinde itfaiye ekibi, olay yeri inceleme ekibi ve çok sayıda görevli ile birlikte gerekli inceleme ve ölenlerle ilgili kimlik tespiti, ölü muayene ile otopsi işlemleri tiziz bir şekilde derhal yapılmıştır.

Ayrca olayın oluş şekli ve sorumluları ve kusur durumunun tam olarak tespiti için alanında uzman 3 makine mühendisi, 2 elektrik mühendisi, 1 inşaat mühendisi, 1 iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti belirlenmiş ve gerekli incelemeler delil tespiti olay yerinde yapılmış ve raporlarını ivedilikle hazırlamaları için kendilerine süre verilmiştir.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Bunun yanında olayla ilgili olarak sorumluların ve olayın oluş şeklinin belirlenebilmesi için olaydan hemen sonra 8 kişi karakola davet edilmiş ve olayla ilgili ayrıntılı beyanları ifade sahibi olarak tespit edilmiş ve serbest bırakılmışlardır.

Bu nedenle bu kişilerle ilgili yazılı ve görsel basında çıkan ‘’olayın şüphelileri cumhuriyet savcısı ile talimaıyla serbest bırakıldı’’ şeklindeki iddialar söz konusu kişiler şüpheli sıfatında olmadığından gerçeği yansıtmamaktadırlar. Olayla ilgili oalrak söz konusu asansörle ilgili sorumlu bulunan 2 kişi gözaltına alınmış ve bir kısım şüphelilerin aranmasına devam edilmektedir. Soruşturma etkin ve titiz bir şekilde sürdürülmektedir.” 

Bu haberler de ilginizi çekebilir