• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Ermenistan'dan ASİMDER'e ret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Doğu ve Güney Anadolu Van Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Bölge temsilcisi İrfan Ermiş Ermenistan Başkenti Erivan da bulunan tarihi Gök Camide Cuma namazı kılmak için Ermenistan Cumhuriyeti’den onay istediklerini fakat Ermenistan Cumhuriyeti’nin bu isteklerini ret ettiğini söyledi.

Van ASİMDER merkez binasında basın açıklaması yapan Ermiş, 15 gün önce 14 sivil toplum kuruluşu adına Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan ve Revan Hanlığı döneminde, Hüseyin Aliğan tarafından 1765 -1766 tarihlerinde yapılan Gök Mescid’te 5 Eylül’de Cuma Namazı kılma isteklerini ret edildiğini belirtti.

Başkan Ermiş “Ermenistan’ın ve Tahran büyük elçiliklerine vize ve can güvenliklerinin Ermenistan devleti tarafından sağlanması için ASİMDER olarak genel başkanlığımızca başvuruda bulunuldu. Ancak 4 Eylül günü Ermenistan’ın Tiflis Büyük Elçiliğinden gönderilen e-mailde bu talebimiz kabul edilmedi ret cevabı geldi.” dedi.

Ermiş konuşmasının devamında, “7 Eylül’de Van’a gelip Akdamar Adası’nda ayin yapan Türkiye Ermeniler Patrikliği Ruhani Meclisi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Arman Ateşyan’a ve yanında bulunan Fener Rum Patriği Bartholemeos Süryani, Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, Newyork Patriği Khajag Barsamyan ve Adana Konsolosu John Espinoza ile bazı din adamları ve diğer misafirlere buradan sesleniyorum. Van’da gördükleri yakın misafirperverliği bir başka yerde görmüşler mi? Bizler bize yakışanı yaptık. Oysa Ermenistan bizim davetimizi ret etti. Çocuk babasından gördüğünü yapar. Bizler Vanlılar olarak atalarımızdan gördüğümüzü yaptık. Türk'e yakışan misafirperverliği Van’da gösterdik. Bizler de isterdik atalarımızın Erivan’da bulunan camilerde ibadet yapalım.” diyerek sitem etti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir