• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
SON DAKİKA
İki Balyoz Davası Birleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen İkinci Balyoz davasında, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tümgeneral Beyazıt Karataş`ın tutuklanmasına karar verildi. Kararda Karataş`ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delillere göre kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması gerekçe olarak gösterildi.

Ayrıca İkinci Balyoz davası ile ana Balyoz Davası dosyası arasında bağlantı bulunduğu gerekçe gösterilerek her iki Balyoz davasının birleştirilmesine karar verildi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, bundan sonra her iki davanın tek dava olarak ana Balyoz davası üzerinden görüleceğini ifade etti. Tutuklu sanıklar ve avukatları tarafından yapılan tahliye talepleri hakkında ise üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delillere göre kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması, sanıkların konumları itibariyle delillere etki yapma ihtimallerinin bulunması gerekçe gösterilerek red kararı verildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul`un yakalama halinin devamına karar verildi. Bazı sanık avukatlarının görevsizlik kararı verilmesi yönündeki taleplerinin de reddine karar verilen duruşma, ana Balyoz davasının görüleceği 6 Ekim 2011 tarihine ertelendi. Karataş`ın tutuklanmasının ardından tutuklu sanık sayısı 22`ye çıkan 28 sanıklı dava, 6-7-10-11-13-14 tarihlerinde yapılması planlanan ana Balyoz davası ile birlikte görülmeye başlanacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir