• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
İki Ateş Arasında Mazlum Bölge Halkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahsun Erden, Cihad Karaalp / Mardin


Kızıltepe’de son günlerde BDP yandaşları ve polis arasında çıkan çatışmalara, bu çatışmalardan en çok zarar gören esnaflardan tepki geldi. İlçede Son 10 günde üç gün kepenk kapatma olayı yaşandı. Olaylarda bankalar, iş yerleri ve Kızıltepeliler zarar gördü.


GÜNLÜK GİDERLERİMİZİ KARŞILAYAMIYORUZ


Konuyla ilgili esnaflardan Zeynettin K. Şunları söyledi: “Kepenk kapatma olayları olduğu zaman çok sıkıntı yaşıyoruz. Günlük giderlerimizi karşılayamaz hale geldik. Bu tür durumlardan esnaf olarak hem bizler hem de Kızıltepe halkı rahatsızız. Bu rahatsızlık ve çirkin durumların ortadan kalkması için bu kirli oyunlara karşı uyanık olalım, kimin neye hizmet ettiğinin bilincinde olalım. Bu arada güvenlik güçlerinin de ayırım yapmadan suçlu ve suçsuz vatandaşları da ayırmadan halkımıza sıkıntı yaşatıyor. Bir yandan kendini bilmezlerin taşlarına maruz kalırken, diğer yandan da güvenlik güçlerinin gaz bombalarına maruz kalıyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.


YAŞANANLARDAN BIKTIK ARTIK


Kızıltepeli Mahsum Y. de polisin olaylara müdahelesine tepki göstererek şunları söyledi: “Polis her olayda etrafa rast gele gaz bombası atıyor. Biz ve çocuklarımız çok kötü bir şekilde etkileniyoruz. Çocuklarımızı bile güvenli bir şekilde okula gönderemiyoruz. Bu olaylardan bıktık artık, son bulsun bu olaylar” dedi.


KEPENK OLAYLARI 90’DAN BERİ DEVAM EDİYOR


Esnaflardan Mehmet A. da 90’lı yıllardan bu yana kepenk kapatma olaylarının yaşandığını ve hep zarar görenlerin bölge halkı olduğunu söyledi. Bir yandan birileri kepenk kapatın derken diğer yandan da polisin neden kapatıyorsunuz diyerek her iki taraftan halkın zulüm gördüğünü anlatan Mehmet A. sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu olaylar ta 90 yıllarından beri devam ediyor. Eğer bir çözüm aranacaksa İslam’da aranmalıdır. Gayri İslami çözümler kimseye hiçbir fayda vermemiş, vermeyecek. Bu olaylardan en çok etkilenen bizleriz. Kepenk kapatma eylemlerinde çarşıda genç, yaşlı, kadın, çocuklar vardır. Polis, halkı dikkate almaksızın biber gazı sıkıyor. Esnaf da olaylardan etkilenmemek için kepenklerini kapamak zorunda kalıyor. Bu haksız uygulamalara bir son verilmeli.


ESNAF KAN AĞLIYOR


Başka bir iş yeri yetkilisi Emin A. ise kepenk kapatma olayının en çok esnafı perişan ettiğini belirtti. Zarar görmemek için kepenk kapattıklarını söyleyen Emin A. yaşanan olaylara destek vermediklerini sözlerine ekledi. Emin A,: “Bizim iş yerimiz ortaklar ve elemanlar vasıtasıyla yürütülüyor. Bizim aylık giderimiz yaklaşık 10 bin civarıdır. Bir gün açılmazsa ne kadar zarar ederiz onu da siz düşünün. Bunun yanında bir sürü giderlerimiz var. Kepenk kapanma olduğu zaman en çok zarar gören bizleriz. Olan olayları tasvip etmek için kapatmıyoruz. Bize zarar gelir düşüncesiyle kapatıyoruz. Ayrıca kepenk kapanma olduğunda ondan sonra kepenkler açıldığı zaman da birkaç gün etkisini gösteriyor” diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir