• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...

Adana`da bir kuyumcu yassılaştırdığı altını teneke makasıyla keserek gram gram satıyor.Adana`da bu uygulamaya başvuran kuyumcunun sahibi Hüseyin Nomanoğlu, yaptığı açıklamada, bir kilogramlık altını silindirde çektirerek yassılaştırdıklarını ve teneke makasıyla kesip müşteriye sattıklarını söyledi.

Nomanoğlu, altının son dönemde yatırımcısına çok kazandırdığını görülmesi üzerine çok sayıda müşterinin bir kaç gram da olsa altın almak istediklerini ifade ederek, "Bazıları da `elimde şu kadar param var, altın ver` diyor. Parasının yettiği miktardaki altını teneke makasıyla kesip müşterimize veriyoruz" dedi.

Bu şekilde satılan altında, işçilik olmaması nedeniyle müşterinin satarken de zarar etmediğini vurgulayan Nomanoğlu, son günlerde gramlık külçe altın satışlarının da arttığına dikkati çekti.

Müşteri piyasayı çok iyi takip ediyor

Müşterilerin internetin yaygınlaşması nedeniyle altın piyasasını çok iyi takip ettiğini vurgulayan Nomanoğlu, "Vatandaşlarımız altın fiyatı düştüğünde alıyor, arttığında satıyor. Müşteri piyasayı çok iyi takip ediyor. 10 yıl önce

`ons` denildiğinde kuyumcu bile ne olduğunu bilmezdi. Müşteriler dükkana geliyor, `ons ne oldu? düştü mü? yükseldi mi?` diye soruyor. Dünya altın borsasını takip ediyorlar. Ekonomistlerin analizlerini okuyorlar. Daha sonra altın alıyor" diye konuştu.

Nomanoğlu, son 5 yılda banka faizi, borsa ve diğer bütün yatırım araçlarından altının daha fazla kazandırdığına vurgu yapan Hüseyin Nomanoğlu, "Vatandaşlarımız da faizden uzak durarak altına yöneliyor. Eskiden `koyarım bankaya, yerim faizini` diyenler şimdi altınla daha çok kazanacağı düşüncesinde" dedi.

AA