• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
CHP`li Kadın Vekiller Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı araştırmak üzere tamamı kadın vekillerden oluşan 7`si vekil, 8 kişilik CHP`li heyet Batman`a geldi. Bugün sabah saat 11.00`de CHP İl Başkanlığına gelen heyet arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekilleri Fatma Nur Serter, Binnaz Toprak, Sedef Küçük, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık yer aldı. Heyet CHP il başkanlığında kısa bir açıklamada bulunarak önceki hafta Batman`da yaşanan olayı çok yönlü araştıracaklarını belirterek sivil kaybının yaşandığı olayı kınadılar.

 

CHP İl Başkanlığında yapılan ziyaret sonrası heyet Batman Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı olan görüşmede Batman Valisi Ahmet Turhan`dan olay hakkında bilgi alan heyet daha sonra çatışmada hayatını kaybeden, Mizgin Doru ve iki çocuğunun taziyesinin bulunduğu Örmegöze Köyüne gittiler. Heyetin taziye dileklerini Köy muhtarı Senanik Nasıroğlu kabul etti. Bölgede yaşanan sorunun çözümü için parlamentonun halkın içerisine girmesi gerektiğini söyleyen Nasıroğlu, "Sorunun çözümü parlamentoya düşüyor ancak bu çözüm masa başında değil, Ankara`da değil, bizzat halkın içine girerek kafa yormaları lazım." dedi.

 

Sorunun çözümü ne olabilir? Sorusunu soran heyet`e Nasıroğlu, "Dağda çobanlık yapan kişi dahi bu sorunun çözümünü bilir... Bölge insanı çok sıkıştırıldı, çok mağdur edildi..." yanıtını verdi. Heyet daha sonra erkeklerin bulunduğu taziye yerinden bayanların bulunduğu taziye yerine geçerek taziyelerde bulundu.

 

CHP`li kadın vekillerden oluşan heyet buradaki incelemelerin ardından Batman`dan ayrılarak Siirt`e hareket etti.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir