• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa da HSYK tartışmalarına katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu (HSYK) 13 Eylül 2014 Cumartesi günü Bursa’da tartışmaya açacak. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un da katılacağı panelde, HSYK’nın geçmişi, bugünü ve geleceği tartışılacak.

Bu panelin HSYK seçimleri öncesinde önemli bir buluşma olacağını belirten Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, ““Bilindiği gibi 12 Ekim 2014 tarihinde HSYK seçimleri yapılacak. Bu nedenle bu buluşmanın niteliği daha ayrı bir özellik kazanıyor.” dedi.

Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda gerçekleşecek panel hakkında bilgi veren Demiröz, “Panelimiz 2 oturumdan oluşuyor. İlk oturum sabah 10.00’da başlayıp saat 13.00’de sona erecek. İlk oturumun başkanlığını ise Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Güneş Gürseler yapacak iken panelde HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, YARSAV’ı temsilen Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, YARGISEN’i temsilen Ankara 11. Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ ve Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı Orhan Gazi Ertekin konuşacak. Öğleden sonraki oturum ise Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy’un başkanlığında,  Gazeteci Kemal Göktaş, Avukat Turgut Kazan, Gazeteci-Yazar Ahmet Şık, Gazeteci-Yazar Faruk Mercan’ın katılımıyla gerçekleşecek.“ şeklinde konuştu.

Ekrem Demiröz, panel için iktidara yakınlığı ile bilinen Yargıda Birlik Platformu dışında bütün grupların daveti kabul ettiğini belirtti.

Yargıda Birlik Platformu’nun panele katılmasını çok istediklerinin altını çizen Ekrem Demiröz, “Çünkü Bursa Barosu olarak hiçbir gruba, hiçbir konuğa ne daha fazla yakın, ne de daha uzak değiliz. Örneğin Ahmet Şık ile Faruk Mercan’ı düşünün. Ev sahibi olarak her iki konuğumuza da eşit yakınlıktayız. Bu nedenle çok başarılı bir buluşmaya ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Umarım Bursa bu panele hak ettiği ilgiyi gösterir” diye konuştu.(Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir