• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Kız kaçırmada yaralanan şahıs hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde 3 hafta önce yaşanan kız kaçırma olayında ağır yaralanan Şahbettin Bidikçi (39) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

5 Temmuz Cumartesi günü Kozluk ilçesinin Güllüce (Sıccen) köyünden Nazlı Bidikçi (18) adlı kızın, Yazılı (Bınek) köyünden korucu olduğu iddia edilen bir şahıs tarafından kaçırılmasıyla başlayan olay, annesi Nursel Bidikçi’nin Batman Valiliği önünde başlattığı oturma eylemiyle devam etti.

Daha sonra Batman İl Jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde Yazılı (Bınek) köyü yakınlarında bulunan kız, resmi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilmişti.

Aradan bir süre geçtikten sonra Yazılı (Bınek) köyünden olduğu fakat resmi makamlarca korucu olmadığı açıklanan şahıs, beraberindeki birkaç adamla kendisine verilmesi istenen kızı silah zoruyla kaçırmak için kızın köyüne gitmişti.
Kızı kendilerine teslim etmeyen kızın amcası Şahbettin Bidikçi, aralarında yaşanan silahlı çatışma sonucu ağır yaralanmış ve Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

3 haftadır hastanede gördüğü tedavinin ardından kurtarılamayan kızın amcası Şahbettin Bidikçi tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cenazesi köyüne getirilen Bidikçi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bidikçi’nin ölümüne sebep olan şahsın ise çatışma sonrası jandarma ekiplerince tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği öğrenildi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir