• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
3 aylık evli gençten 12 gündür haber alınamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil ilçesine bağlı Harmanlı (mezrı) köyünde ikamet eden ve 3 aylık evli olan 25 yaşındaki İsmail Sayın’dan 27 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor.

Hasta olan eşini 27 Ağustos günü hastaneye götürüp tedavi ettirdikten sonra eşini köye gönderen İsmail Sayın’dan haber alınamadı.

Gözü yaşlı bir şekilde İsmail Sayın’ın eve dönmesini bekleyen ailesi ise kayıp gencin hayatından endişe duyduklarını belirttiler.

Mersin’de ikamet eden ve kayıp haberi üzerine Diyarbakır’a gelen kayıp gencin abisi Şakir Sayın, “Kardeşim 12 gündür kayıp. Kardeşim kimin yanındaysa Allah rızası için geri getirsinler. Kendisi 3 aylık evli ve ayağında platin olduğu için sakat durumda.” dedi.

Kardeşinin kaybolmasının ardından ailece perişan hale düştüklerini söyleyen Şakir Sayın, “Kardeşimi her yerde soruyoruz, eş dost tanıdık herkese gittik. Kimse nerede olduğunu bilmiyor. Emniyete gittik, bilgi yok. Babam her gün ağlıyor. Bunu bize yapanlar bizim dostumuz değildir. Annem evde şuan ölüm döşeğinde. Perişan haldeyiz.” diye konuştu.

Kardeşinin bulunması için gereken her şeyi yapacaklarını ifade eden Şakir Sayın, “Biz onun bulunması ve eve getirilmesi için gerekirse burada çadır kurarız, gerekirse de çocukları için Diyarbakır’da eylem yapan ailelere katılıp oturma eylemi yapacağız.” dedi.

Oğlunun kaybolmasının ardından her gün ağladıklarını söyleyen baba Şirin Sayın, “Eğer birileri onu namus diye bir yerlere götürmüşse, dağa götürmüşse bu namus davası değildir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Benim namusum gelinim ve ailemdir. Oğlumun evinden uzaklara götürülmesi ve gelinimin kocasız kalmasını kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.

Kardeşinin kaybolmasının ardından hayatlarının altüst olduğunu söyleyen kayıp gencin ablası Muhabbet Sayın ise, “Her nerdeysen en azından bize bir haber yolla” diyerek kardeşine çağrıda bulundu.

Kayıp gencin ailesi, son olarak İsmail Sayın’ı görenler ya da yerini bilenlerin 0535 424 60 00 numarasından kendilerine ulaşmalarını istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir