• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
UKOME'de S ve T plakalı araçlar masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Bu ay düzenlenen UKOME toplantısında, S plakalı servis ve T plakalı ticari taksilerin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla sektör temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunuldu.

Şanlıurfa trafiği ile ilgili kararların alındığı toplantıda konuşan Komisyon Başkanı Mahmut Kırıkçı, “Gündemimizde ağırlıklı olarak “T” plakalı, yani ticari taksi plakalı araçların sayım ve döküm sonucunda hem yönetmelik gereği yaş sınırını doldurmuş hem de piyasada aktif olarak görev yapmayan T plakalı araçların durumu ile ilgili görüşmeler yapıldı ve alt komisyona havale edildi. Bu konuyla alakalı önümüzdeki günlerde UKOME toplantılarında yönetmeliğe göre karara bağlanacaktır.

Yine aynı şekilde “S” plakalıların çekme vergisini alıp geri dönmeyen belli sayıda araç var. Aktif olmayan ve taşıma yapmayan bu araçların durumu ile ilgili durumları görüşüldü ve alt komisyona havale edildi. Alt komisyon çalışmalarını yapıp raporlarını sunacak ve yine büyük beklenti ile bunların iptali yönünde karar alınacak” şeklinde konuştu.

Hafta sonu Halfeti’de oluşan trafik yoğunluğuna da değinen Kırıkçı, Halfeti İlçesinde özellikle hafta sonu problem haline gelen trafik yoğunluğu ile ilgili park sorununun ortaya çıktığını bunu da alt komisyona havale ederek değerlendireceklerini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir