• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Okul dönüştürmelerinden öğrenci ve  veliler mağdur ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa’da bulunan Müslüm Gülel İlköğretim Okulu, ortaokula dönüşünce çocuklarının yaklaşık 4 kilometre ötede bulunan Akşemsettin ilköğretim okuluna gönderilmelerine tepki gösteren öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Okulun uzak olması ve yolların düzgün olmaması nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyeceğini ifade eden öğrenci velileri, maddi durumları iyi olmadığından dolayı çocuklarına servis tutamayacaklarını servis tutulsa bile servisin gitmesi için yolun olmadığını belirterek, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Defalarca yetkililere sorunun çözülmesi hakkında dilekçe verdiklerini ama bir türlü kendilerine herhangi bir cevabın gelmediğini ifade eden öğrenci velilerinden Mehmet Aslan,  “Küçük yaştaki çocuklarımızı 4 kilometre uzaklıktaki okula gönderemeyiz. Servis tutmaya çalışsak bile okulun yolu yok.  Eğer milli eğitim müdürü çocuğunu bir gün o okula gönderirse ben çocuğumu bir yıl göndermeye razıyım” diyerek keşmekeşliğe tepki gösterdi.

Hiç kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden Aslan daha sonra,  “Yetkililer gelip sorunu yerinde incelesin,  öğrenci velilerinin ve öğrencilerin düştüğü dürümü görüp ona göre davransınlar.  Eğer bu sorun çözülmezse hiç kimse çocuğunu okula göndermeyecek”  diyerek mağduriyetlerini dile getirdi. (Sedat Kuşulay/Abdulhakim Bulut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir