• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
Bursa'da minikler için ilk ders zili çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan uyum eğitimi programı kapsamında anaokulu ve ilkokul 1. sınıfa kayıt olan öğrenciler için Bursa’da da ilk zil çaldı.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının Bursa’ya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim ve öğretimi büyük bir heyecanla açıyoruz. Minik öğrencilerimiz uyum eğitimi kapsamında ilk defa okula başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılında bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” dedi. 

İmam hatiplere yoğun talep
Bursa’da bu yıl 24 yeni okulun eğitime kazandırıldığını ifade eden Sarıkaya, imam hatip liselerine ve İmam Hatip Ortaokullarına yoğun talep olduğunu söyledi. Eğitimde bu yıl önemli değişikler yaşandığını belirten Sarıkaya, “2014-2015 Eğitim öğretim yılına yönetici atamaları, özel okul teşviki, TEOG uygulamaları gibi birçok yeni uygulama ilk defa hayata geçiriliyor. Bursa’da ve yurtta bu nedenle hareketli günler yaşanıyor. Bu hareketliliği olumlu olarak yorumluyoruz.”şeklinde konuştu.

Uyum ve başarı için işbirliği içinde hareket edilmeli
Velilere de seslenen Sarıkaya, “Değerli velilerimiz çocuklarını bu yaşa getirerek eğitime başlamalarını sağladılar. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin uyum eğitimi sürecinde velilerimizin okul ile özellikle de sınıf ve rehber öğretmenleriyle işbirliği içinde hareket etmesini çok önemli görüyoruz. Bu işbirliği öğrencilerimizin daha sağlıklı bir başlangıç yapmasına ve ileriki eğitim yaşamlarında başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir