• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Yola döşenen mucurlar şoförlerin korkulu rüyası oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak-Cizre yolunun 10’nuncu kilometrelik bölümü ile Şırnak-Siirt yolunun 10’nuncu kilometreleri arası Karayolları tarafından kış öncesi tamir edilen bölümlerine döşenen mucurlar araç sürücülerini zor duruma bırakıyor.

Yola döşenen mucur nedeniyle araçlarının savrulduğunu ve büyük tehlike arz ettiğini belirten araç şoförleri yetkililerin bir an önce çözüm üretmelerini istedi.

Şırnak’ta şantiye şefliği yapan Dündar Bilir, Şırnak-Silopi arası her gün gidip geldiği için bu yolların mucur dökülmesiyle şoförler için büyük tehlike arz ettiğini söyledi.

15 gündür yapılan yol çalışmasının sonucunda yola yapılan tamiratın ve dökülen mucurun kazalara davetiye çıkardığın belirten Bilir,’’Araçların sürekli geçtiği bir yol olması münasebetiyle yapılan yolun kazaya neden olabilecek bir çalışma olduğunu görüyoruz. Yollar zaten dar büyük araç geçerken mucurlu bölgeden geçmesi nedeniyle sıkıntı yaşanıyor ve kazalarda bu nedenle oluyor. Zaman zaman bizde mucur nedeniyle aracın kontrolünde kaybettiğimiz oluyor.Biz bu yolları gidip geldiğimiz için iyi biliyoruz ama yolu bilmeyen yabancılar için daha büyük tehlike arz ediyor.Bu nedenle ciddi kazalar oluyor yetkililerin bir an önce buna el atmasını istiyoruz’’ dedi.

Şırnak Küçük Sanayide işyeri sahibi olan Emin Yürek ise son zamanlarda yapılan yolların mucurlanmasını tasvip etmediklerini her sene aynı hataların tekrarlandığını bu son günlerde yaşanan kazaların da bu mucurlamanın sonucu olduğunu belirtti.

Son günlerde yaşanan kazaların sebebinin asfaltın üzerine dökülen mucurdan kaynaklandığını söyleyen Yürek,’’Batıda yapılan yollar hep sıcak asfalt olarak yapılırken bizim bu Şırnak ve Güneydoğu bölgesinde ne yazıkki sadece yüzeysel göstermelik yol tamiri ile geçiştirilmektedir.Bu çalışmalarda son günlerde yaşandığı gibi ölümlü kazaların sonucu olarak bize geri dönmektedir’’ ifadelerine yer verdi.

Bu çalışmaların bir benzerinin dünyada benzerinin olmadığını dikkat çeken Yürek, kazaların önüne geçilmesi için yetkilileri göreve çağırdı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir