• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Ukrayna İle NATO Arasında Silah Polemiği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko`nun danışmanı Juri Luzenko, Pazar günü Kiev`de bir açıklama yaparak başta ABD olmak üzere Fransa, İtalya, Polonya ve Norveç`ten silah desteği alacaklarını bildirdi. Ancak ABD, Norveç ve Polonya bu bilgiyi yalanlayarak, böyle bir yardımın sözkonusu olmadığını belirttiler. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Galler`de yapılan NATO zirvesinde, Ukrayna`ya silah yardımını kesinlikle reddetmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Caitlin Hayden, Ukrayna`ya silah yardımı yapılacağı haberlerinin doğru olmadığını, Ukrayna`nın güvenliğini sağlamak için ricalarının bulunduğu ve Ukrayna`ya daha fazla nasıl yardım yapılabileceği üzerinde bir değerlendirme yapıldığını söyledi.

Norveç Savunma Bakanlığı sözcüsü Lars Gyemble, ülkesinin böyle bir planı bulunmadığını ve Norveç`in gerilim bölgelerine prensip olarak silah göndermediğini belirtti. Polonya Savunma Bakanı Tomas Simonyak, attığı twitte NATO zirvesinde Ukrayna`ya silah verileceği yönünde bir karar alınmadığını bildirdi. Polonya şimdiye kadar Ukrayna`ya askeri miğfer, çelik yelek ve insani yardım gönderdi.

İtalya`dan bu konuda resmi bir açıklama gelmedi. Medyada çıkan haberlerde İtalya`nın silah göndermeyeceği, ancak diğer AB ve NATO üyeleriyle koordineli olarak, miğfer, çelik yelek gibi askeri malzeme gönderilebileceği belirtildi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir