• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Adliyeler seçim meydanları gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HSYK seçimi nedeniyle adliyelerde seçim meydanlarını aratmayan bir hareketlilik yaşanıyor. Grupların yanı sıra bağımsız adaylar adliyeleri gezerek toplantı, yemek ve piknik organizasyonun düzenliyor, hâkim ve savcılardan destek arıyor. Türkiye genelindeki 592 adliyenin neredeyse ziyaretçisiz bir günü geçmiyor.

Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu, Yarsav- Yargıçlar Sendikası ile paralel yapı yarışta adaylarını belirledi. Öte yandan mevcut HSYK`dan İbrahim Okur, Ziya Özcan, Ahmet Karayiğit, Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Nesibe Özer, Teoman Gökçe, Halil Koç üyelik için yeniden aday oldu.

HSYK seçimlerine 40 günden az bir süre kala grupların durumları şöyle;

YARSAV: Seçime ilişkin kampanyasını Doğubayazıt`tan başlatan YARSAV`ın adayları ve üyeleri, adliyeleri dolaşarak bire bir görüşmelerle destek arıyor. YARSAV`ı bu ziyaretleri sırasında en fazla `cemaatle işbirliği yaptığı iddiası` zorluyor. YARSAV bu iddiayı kesin bir dille yalanlasa da kulislerde konuşulanlar dikkat çekiyor. YARSAV tüm adliyelere seçimlere ilişkin vaatlerinin yer aldığı broşürler de gönderdi.

PARALEL YAPI: "Cemaat listesi" denilmesin diye seçime bağımsız girme karan alan cemaate yakın yargı mensupları adliyelere ziyaretlerini sıklaştırdı. Ziyaretlere cemaate yakın olduğu belirtilen Yargıtay veya HSYK üyeleri de eşlik ediyor.
YARGIDA BİRLİK: Aday listesinde ülkücü ve sosyal demokrat yargı mensuplarının da yer aldığı Yargıda Birlik Platformu da ziyaretlerine başladı. 6 gruba ayrılan platformun adli yargı adayları, 10 Ekim`e kadar adliyeleri gezerek hâkim ve savcılarla görüşecek.

BAĞIMSIZLAR: Herhangi bir grupla işbirliği yapmayarak seçimlere bağımsız girme kararını alan adaylar Türkiye`nin dört bir yanındaki adliyelerde görev yapan arkadaşlarının düzenlediği etkinliklere katılarak yargı mensuplarının desteğini arıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir