• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Yüzlerce Peygamber Sevdalısı Piknikte Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Peygamber Efendimiz ’in Kutlu Doğum etkinliklerinde milyonları bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu dev bir piknik organizasyonuna daha imza attı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından organize edilen piknikte yüzlerce kişi yapılan yarışma ve programlarla neşeli ve bereketli bir gün geçirdi.

Platforma üye 14 derneğe üye ve gönüllülerinin katıldığı programda, çuval yarışı, halat çekme, kaşıktaki yumurtayı ağızda taşıma ve bilgi yarışması gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

“Müslümanlar kardeştir”

Programda açılış konuşmasını yapan Abdülbari Çelik, Müslümanlar arasındaki dayanışmanın önemine değinerek, tüm Müslümanların bir ve beraber olması gerektiğini belirtti.

“Aile, İslam’ın simgesidir”

Aile üzerine bir konuşma yapan Eğitimci Yazar Abdulkadir Turan ise İslam’ın büyük kalelerinden birinin de aile olduğunu belirterek bu kaleyi dış saldırılara karşı iyi korumak gerektiğini söyledi. Çocuk yetiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Turan, “Aile İslam’ın, Tevhid dininin simgesidir. Nerede İslam geri kalmışsa orada aile zayıftır. Ve nerede aile güçlü olursa inşallah orada İslam da güçlü olur. Çocuklarımızı sokaktan koparmamalıyız. Ama onların sokak çocuğu olmasını önlemeliyiz. İyiyi ve güzeli onlara öğretmeliyiz ki dışarıda gördüğü çirkinlikleri ve küfrü kendi iradesiyle reddedebilsin. Küfür, elimizden ailemizi ve çocuklarımızı almak için her yolu deniyor. Eskiden top, tank ve tüfekle yapılan savaşlar yerini yayınlara bıraktı. Bu çağın İslam’a karşı savaşı bu şekilde oluyor” dedi.

“Çağına ayak uyduran değil, çağımızın Müslümanı olmalıyız”

Müslümanın, çağının Müslümanı olması gerektiğini ifade eden Turan, “Bizler çağına ayak uyduran Müslümanlardan olmamalıyız. Çağımızın Müslümanı olmalıyız. “La” diyerek tüm küfür girişimlerine karşı durup çağımızın Müslümanı olmalıyız. Aile değerlerimizi koruyacağız. Her konuda olduğu gibi aile konusunda da örneğimiz Resulullah (s.a.v) olmalıdır. O en güzel örnektir. O’nu örnek alan mutlaka yücelir. O’ndan uzaklaşan sadece ahirette cehennemde değildir. Aynı zamanda dünya cehenneminde de olur.” şeklinde konuştu.

“Aile İslam’ın bir mevzisidir”

Turan, ailenin işleyişi ile ilgili olarak da “Aile, İslam’ın bir mevzisidir. O mevziyi çağın saldırılarına, özellikle nefisperestliğe karşı koruyacağız. İslamî bir ailenin işleyişinde üç husustan söz edilebilir: Riyaset, istişare, tüketim. Üçü de İslamî olmalıdır. Reissiz bir İslamî aile olmaz. Ancak İslamî aile reisliğinde, zaruret yokken zorlama yoktur. İslamî istişarede de mahsur yoksa istişare edilene uymak vardır. İslamî tüketimde ise varlık çoksa israf etmemek, varlık azsa isyan etmeden artırmaya çalışmak gerekir.“ tespitlerinde bulundu.

ETKİNLİĞE DESTEK VEREN PLATFORM ÜYESİ DERNEKLER;

Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi

Umut Kervanı Vakfı

İstanbul Umut Der

İzmit Umut Der

Selam Der

Zeytinburnu Der

Furkan Der

Hayıreli Der

Erdem Der

İlke Der

İlim Der

Marmara Der

Semere Der

Dost Der

(Erkan Yavuz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir