• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`Gazze Şeridini Silahsızlandırmak İmkansız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dün (7 Eylül Pazar) yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi`nde herhangi bir silahsızlandırma olmayacağını itiraf ederek, Ağustos sonundan beri yürürlükte olan ateşkesin devamının da şüpheli olduğunu söyledi.

Sadece israilin Gazze Şeridi`ni silahsızlandırabileceğine inanan Lieberman, Gazze`nin silahsızlandırılması planının şu an için uygulanabilir olmadığına işaret ederek, israilin Gazze`nin silahsızlandırılması konusunda ısrarcı olması gerektiğini ve Avrupalıların daha etkili bir kontrol istediklerini belirtti.

"Bizden başka hiç kimse Gazze Şeridi`ni silahsızlandıramaz ve bizden başka hiç kimse silahlı kişilerin silahlarını ellerinden almak için ev ev dolaşmaz" diyen Lieberman, gazetecilerle yaptığı görüşmede Gazze Şeridi`ndeki ateşkesin uzun süre devam etmeyeceği öngörüsünde bulundu. Lierbeman, "Bence ateşkes kısa süreli olacak" dedi.

Siyonist Bakan, Norveçli mevkidaşıyla görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi`nde asıl sınavın paraların ve yardım malzemelerinin Gazze Şeridi`ne gerçekte hakim olan Hamas Hareketi`nin eline geçmeden Gazze`nin yeniden imarının sağlanması olduğunu öne sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir