• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Metrobüste İki Hat Daha Hizmette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İETT tarafından Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasında hizmet veren metrobüs hattına aktarmasız 2 yeni sefer daha konuldu. Beylikdüzü-Zincirlikuyu BZ ve Avcılar-Söğütlüçeme AS seferleri bugün hizmete başladı. Yolcu yoğunluğunu ve duraklarda bekleme süresini azaltmaya yönelik yapılan düzenleme ile yolcular aktarmasız olarak seyahat edecek.

Metrobüs güzergahında yeni hatlardan biri olan 34 AS hattı Avcılar Kampüs`ten Söğütlüçeşme`ye kadar aktarmasız gidecek. Bir diğer yeni hat ise 34 BZ olacak. Bu hat ise aktarmasız olarak Beylikdüzü ile Zincirlikuyu arasında hizmet verecek ve 37 istasyonu olacak. TÜBİTAK tarafından önerilen ulaşım modelinin ilk aşaması olan uygulama yolcuların algı ve beklentileri gözden geçirilerek devamlılık sağlayacak.

`ARAÇ VE KİLOMETRE SAYISI ARTTI`

İEET`den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yeni hatlar ile birlikte metrobüs sayısı 460’dan 480’e ulaşırken kat ettiği mesafe de 160 bin km’den 180 bin km’ye ulaşmış oldu. Yeni modelin geliştirilmesi ise yolculuk analizleri yapılarak gerçekleştirildi.

Yolcuların hangi duraklarda binip, hangi duraklarda indikleri, durakların yoğunlukları ve talepler değerlendirilerek aşamalı bir ulaşım modeline geçiş yapıldı. Modelin ilk aşaması başarılı olursa İETT uzun hat sayısını artıracak.

Yeni hatlar ile birlikte önceki hatlar da seferlerine aynen devam edecek. Yeni hatlar ile özelikle Zincirlikuyu’daki yolcu yoğunluğunun azaltılması, kapasitenin ve güvenliğin daha da artırılması ve konforlu bir yolculuk hedefleniyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir