• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2492.221
  • ...
Başörtülü Belediye Üyesi Tehditlere Dayanamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İtalya`nın ilk başörtülü Müslüman belediye meclisi üyesi Fas asıllı Aicha Mesrar, aldığı tehditler yüzünden istifa etti. Mesrar, çocuklarının hayatından endişe ettiğini belirterek İtalya`dan ayrılmayı planladığını söyledi.

45 yaşındaki Mesrar, İtalya`nın kuzeyindeki Rovereto kentinde 2 yıl önce Demokratik Parti`den belediye meclisine seçildi.

Aynı tarihlerde belediyenin kentte Müslüman mezarlığı yapılmasına izin vermesi üzerine hem Belediye Başkanı hem de Mesrar aşırı sağcıların hedefi haline geldi.

2012`den bu yana tehditler alan ve polis korumasıyla yaşayan Aicha Mesrar, baskılara dayanamayarak görevinden istifa etti.

Mesrar, çocuklarının hayatından endişe ettiğini belirterek İtalya`dan ayrılmayı planladığını söyledi.

İtalyan basınına konuşan Aicha Mesrar, `Bana ve Belediye Başkanı`na iki yıldır hakaretler ve tehditler yağıyor. Üstelik çocuklarımı da tehdit ettiler. Bu yüzden annelik içgüdülerimle kamusal görevimden ayrılmaya ve çocuklarımı buradan uzaklaştırmaya karar verdim` dedi.

Aicha Mesrar şunları söyledi:`İlk başlarda birkaç mektup aldım ama bunları önemsemedim. Fakat sonra mektuplar gittikçe arttı ve daha sert ve şiddetli hale geldi. Ve sonunda `artık yeter` dedim.Sürekli koruma altında yaşayamam.`

Bu kararı çocukları için aldığını söyleyen Mesrar, İtalya`dan hangi ülkeye gitmeyi planladığını ise açıklamadı.

Rovereto kentinin bulunduğu Trento bölgesinin yerel yönetim başkanı Bruno Dorigatti, Aicha Mesrar`ın tehditler yüzünden İtalya`dan ayrılmayı planlamasının `hoşgörüsüzlük hastalığına` işaret ettiğini söyledi.

Dorigatti, `Kültürler arası köprü kurma örneği olan Aicha Mesrar görevini bırakıp ülkeden ayrılmaya karar veriyorsa, bu herkesi endişelendirmelidir. O bile baskılara ve anonim tehditlere boyun eğdiyse bu Trentino`nun hala hoşgörüsüzlük hastalığını yenemediğini gösterir` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir