• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Eve Dönüş”ün Beş Yolu Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun koordinasyonunda yürütülen, Çözüm Süreci’ne ilişkin yol haritası çalışmasının bu ay içinde tamamlanması bekleniyor. Çalışmanın hemen ardından eylem planına geçecek olan Hükümet`in, yılbaşından önce bazı somut adımlar atması bekleniyor.

2015’TE MEYVE VERECEK

Gelişmeleri yakından takip eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Çözüm Süreci`nde gelinen noktayı ve atılması beklenen adımları AKŞAM`a değerlendirdi.

- Mahmur Kampı boşaltılarak mülteci statüsündeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye geri dönecek.

- PKK`dan ayrılıp Bölgesel Kürt Yönetimine sığınan vatandaşların ülkeye dönmeleri sağlanacak. Siyasi suçlarından dolayı AB ülkelerine sığınan mülteci konumunda bulunan isimler ülkeye geri dönecek.

- Suça bulaşmamış PKK`lıların ülkeye dönmeleri sağlanacak. n Bu durumdaki PKK’lıların sosyal ve siyasal uyumları için rehabilitasyon programı hazırlanacak. İzleme Kurulları oluşturularak sürecin takibi sağlanacak. Bu konuların hepsi şu an masada. Bu ayın sonunda tamamlanması hedeflenen yol haritasının ardından, eylem planı aşamasına geçilecek. Yılbaşına kadar bazı somut adımların atılacağı biliniyor. 2015 yılının ise, çözüm sürecinin meyvelerinin alınacağı bir dönem olacağını düşünüyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir