• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Cami Bahçesine Gençlik Merkezi İstiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 KARS’ın merkeze bağlı Bülbül Mahallesi`nde eski bir binanın bodrum katında Kuran ve okuma yazma öğrenen kadınlar, çocuklarının gözü önünde olması için Bilal-i Habeş Cami bahçesine Kuran Kursu hizmeti verecek Gençlik Merkezi yapılmasını istedi. Kadınlar hayırseverlerden binanın yapımı için yardım beklediklerini söyledi.
Kentin en çok göç alan mahallesi olan binin üzerinde kadın ve 3 binin üzerinde çocuğun bulunduğu Bülbül Mahallesi`nde kadınlar eski bir binanın bodrum katından açılan kursta Kur’an-ı Ker`im öğreniyor. Küçükleri yanlarında götüren fakat büyük çocuklarından uzak kalan kadınlar tereddüt içinde kalıyor. Kuran eğitimi aldıkları yerin son derece sağlıksız koşullar içerisinde bulunduğunu ifade eden kursiyerlerden Elif Eratlar, "Bazı vatandaşlar evlerinin kapısını kursiyerler için açtı. Uygun mekanlar değil ama yersizlikten kabul ettik. Mahallemizdeki Bilal-i Habeş Camisi`nin bahçesine Gençlik Merkezi yapılmasını istiyoruz. Bunu yetkililere de bildirdik. Bir an evvel hayata geçirilmesi tek isteğimiz. Küçük çocukları yanımızda getirirken büyüklerden ayrı kalıyoruz. Biz kurstayken onların boş kalmasını istemiyoruz. Onlar da vakitlerini bu merkezde geçirir" dedi.
Kurs hocası Fatma Kurt, yaşları 17 ile 76 arasında değişen 85 kadının kursa geldiğini söyledi. Kurt, "Geçen yıl kursiyerlerden 16 ev hanımına okuma-yazma öğrettim. Bu yıl da Kuran eğitiminin yanında okur-yazar olmayan 35 kadına okuma yazma öğretiyorum. Günde 6 saat verdiğim kursun iyi bir mekanda vermek en büyük dileğim" diye konuştu.
Müftülük yetkilileri ise kadınların bu konuda kendilerine müracatları olduğunu, binanın yapımı için gerekli maddi destek sağlandığında kendilerinin de arsa konusunda yardımcı olacaklarını belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir