• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Merkel Erdoğan`a `Bize Güvenin` Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO içinde oluşan tehditlere başından müdahale edebilmek için bir öncü güç oluşturma fikrinin gündeme geldiğini ancak bunun nasıl olacağı ve ne yapılacağı konusunda henüz karar verilmiş bir yapılanma olmadığını belirtti.

``ERDOĞAN DİNLEME KONUSUNU LİDERLERE İLETTİ``

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde Alman istihbaratının dinleme faaliyetlerine ilişkin iddiaların gündeme geldiğini, Merkel`in "Bu konuda bize güvenmenizi istiyoruz" dediğini belirtti.
Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ve ABD istihbaratlarının Türkiye`yi dinlediği iddialarına ilişkin hassasiyetin NATO Zirvesi`nde gündeme geldiğini, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuları basın aracılığıyla değil doğrudan konuşmayı tercih ettiğini ilgili ülkelerin liderlerine iletmiştir" dedi.

IRAK

Çavuşoğlu, "Maliki rejiminin hatalarından herkes ders almış gözüküyor. Dolayısıyla bu hataların bir daha tekrarlanmaması gerekiyor. Irak`ın sınır, toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor. Irak`ın yer altı, yer üstü zenginliklerinden tüm Iraklıların faydalanması gerekiyor. Irak Anayasası kapsamında hiç kimsenin dışlanmaması gerekiyor" dedi.

AB ÜYELİĞİ

Çavuşoğlu, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne üyeliği sürecinde son dönemde bir durgunluk olduğu görüşüne katıldığını belirterek, "Bizden kaynaklanan bir sorun değil. Avrupa Birliği`nden kaynaklanan bir durgunluk var" dedi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir