• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da 11 bin öğretmen, 320 bin öğrenci ders başı yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-  15 Eylül 2014 tarihinde açılacak 2014-2015 eğitim-öğretim yılı öncesi açıklama yapan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, okul öncesi, ilkokul 1. Sınıf ve  ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin  uyum programı kapsamında 8 Eylül’de (bugün) okullarına gittiğini belirterek,  Van’da bu yıl öğretmen kadro sayısının 16 bin 972 olduğunu, fakat 5 bin 408 öğretmen açığının bulunduğunu ve yakında yapılacak olan öğretmen atamasıyla bu ihtiyacın azaltılmasını planladıklarını belirtti.


İlke Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, bakanlık tarafından okullara dağıtılması için kendilerine 4 milyon 36 bin 781 ders kitabının gönderildiğini söyledi.


Van’daki öğretmen ve öğrenci sayısı
Kırekin, 15 Eylül tarihinde başlayacak  olan 2014-2014 eğitim-öğretim  dönemine,  Van’da bu yıl 11 bin 420 öğretmen ve 320 bin 754 öğrenci ile başlanacağını belirterek,  “Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerinin ise,  uyum programı kapsamında 8 Eylül’de (bugün) okullara gidecekler.” dedi.


Van’daki  okul sayısı 
Van’da tüm ilçeler dahil toplam bin 398 okul bulunduğunu dile getiren Kırekin,  bu okulların tümünün  faal durumda  olduğunu açıkladı.


Van’daki öğretmen açığı
Van ili dahilindeki öğretmen ihtiyacına da değinen Kırekin, “İlimizin normal kadro öğretmen sayısı 16 bin 972’dir. Fakat şu  anda görevde olan öğretmen sayısı 11 bin 420’dir. İlimizdeki öğretmen ihtiyacı 5 bin 408’dir. Yakında yapılacak olan öğretmen atamasıyla, bu ihtiyacın azaltılması planlanmaktadır. Eksik olan öğretmen ihtiyaçları için ise ek  ders karşılığı öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Van’da  ücretsiz kitap dağıtımı
 

Kırekin,  ücretsiz dağıtılacak ders kitapları ile ilgili olarak da, “2014-2015 eğitim öğretim yılında ilimiz okul kurumlarına dağıtılmak üzere gönderilen ücretsiz ders kitapları sayısı (bakanlıkça gönderilen kitap sayısı) 4 milyon 36 bin 781’dir. Yalnız okullara dağıtım hala devam ettiğinden, dağıtılan kitap sayısı net olarak verilememektedir.” dedi.


2014-2015 eğitim öğretim yılında daha yenilikçi, teknoloji ve inovasyonun etkin kullanıldığı çağdaş bir eğitim modelinin eğitimde daha etkin kullanılması planlandığını ifade eden Kırekin, “Van’da birkaç köy dışında köy okullarında lise bulunmamaktadır. Bazı köylerde de öğrenci azlığı ve konum dolayısıyla ortaokul bulunmamaktadır. Öğrenciler taşımalı eğitim sistemi ile konum olarak uygun olan taşıma merkezi okullara taşınmaktadır. YİBO’ların ilkokul kısımları pedagojik nedenlerden dolayı kapatılmıştır. Ortaokul kısımları ise eğitime devam etmektedir. Ancak yerleşim yerine uzak YİBO’ların,  personel çocuklarının eğitime devam edebilmesi için, geçici onaylarla ilkokul sınıfları açılabilmektedir.”  Sözlerine yer verdi.   (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir