• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
`Allah verdiği imanın şükrü olarak davet istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avrupa’da bulunan Eğitimci Yazar Özkan Yaman bu kapsamda Belçika’nın Antwerpen kentinde bulunan El Gazali Eğitim Kültür Derneğine konuk oldu. Özkan Yaman’ın ziyareti sebebiyle dernekte bir program düzenlendi. Programda Yaman, İman ve İslami davet üzerine bir seminer verdi.

Allah’ın ihsan ettiği en büyük nimet olan imanın herkese nasip olmadığını belirten Yaman, Müslümanların hangi işte veya konumda olursa olsun İslami şahsiyeti en güzel şekilde temsil etmesi gerektiğini vurguladı.

İslami davetin her türlü ortamda ve şartta zorluklar karşısında pes etmeden sürdürmenin gerekliliğine de değinen Yaman,  "Allah`u Teâlâ bize verdiği imanın şükrü olarak bizden davet istiyor. Davet etmemizi istiyor, hakkı sabrı tavsiye etmemizi istiyor, iyiliği emredip kötülükten nehiy etmemizi istiyor, öğüt vermemizi istiyor, hatırlatmamızı istiyor, İslam’ı temsil etmemizi istiyor. Yani yeryüzünde Kuran’ı, Allah Resulünü temsil etmemizi istiyor, bunu emrediyor." dedi.

Erkekler kadar bayanların da yoğun katılım gösterdiği program kılınan yatsı namazının ardından verilen ikramla son buldu.   (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir