• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Medrese eğitimlerini tamamlayan 8 talebe icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yamaç (Hogıra) köyünde Molla Abdurrahim Cengiz Hoca’dan aldıkları derslerle medrese eğitimlerini tamamlayan 8 öğrenciye,  düzenlenen merasimle icazetleri verildi.

Köy meydanında düzenlenen icazet merasime, bölgenin çeşitli yerlerinden gelen âlimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Yusuf Özer Hoca’nın okuduğu  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet programında kasideler ve ilahiler seslendirilerek dualar edildi.

İcazet töreninde konuşan Molla Metin Hoca,” Hz Peygamber bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuşlardır. Her kim ilim için yola çıkarsa  Allah-u Teala cennetin yolunu ona kolaylaştırır, melekler onlara kanatlarını açar.’ Bir başka hadisinde de ‘Muhakkak alimler Peygamberlerin varisleridirler.’ buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

Molla Sadullah Hoca ise, bundan önceki medrese eğitimlerini alan Seydalarımız,  Cumhuriyet dönemindeki bir çok sıkıntılar içerisinde eğitimlerini tamamladıklarını ve kaliteli birer İslam alimi olarak bölgenin değişik yerlerinde talebe yetiştirdiklerini belirterek,  “Şimdi bunca rahatlığa rağmen, ilim tahsili azalmıştır. Bazı ailelerimiz evlatlarını medrese eğitimine gönderdikleri zaman, ‘Çocuğum hemen Yeterlilik Sınavını kazansın imam veya müezzin olsun’ derdine düştükleri için ilim tahsilinin azaldı. Bu da Allah korusun bir musibetin habercisi olabilir. Seydalarımız onca sıkıntı ve eziyetlere rağmen ilim tahsilinde bulunmuşlar, şimdi yetişen talebeler de bunca rahatlık içinde, kesinlikle ilim tahsil etmede asala gevşeklik göstermeyip büyük bir azimle ilim tahsilinde bulunmalıdırlar.” tavsiyelerinde  bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından,  ilim tahsillerini bitiren talebelere icazetleri verildikten sonra programa katılanlara  yemek ikramı  yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir