• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Genç ilçesinin Suveran kırsalı alevlere teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl’ün Genç İlçesi Suveran kırsalında öğle saatlerinde başlayan orman yangını,  Köylülerin ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin söndürme müdahalelerine rağmen sürüyor. Sebebi henüz öğrenilemeyen rüzgarın  da etkisiyle geniş alana yayılan yangına, köylülerin ve ekiplerin müdahalesi yetersiz kalıyor.


Yaklaşık 15 hektarlık alanı etkiledi


Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, ilk belirlemelere göre arazide 15 hektarlık alan yangından etkilendi.


Yangına müdahale eden ekipler,  “Yangın söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Elazığ’ın Palu ilçesinden yardıma gelen 5 kişilik ekip ile, Suveran Jandarma Karakolundan askerler ve köylülerle el ele vererek tüm gücümüzle yangına müdahale ediyoruz. İlk belirlemelerimize göre yangında 15 hektarlık alan zarar gördü. İş makineleri ve elle müdahale ederek, yangının önünü almaya çalışıyoruz’’ dediler.


Yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor


Çıkan yangının büyüklüğüne dikkat çeken Dedebağ köyü muhtarı Mustafa Demir, ‘‘ Dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını büyüyerek geniş alana yayılıyor. Biz köy halkı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olarak bütün uğraşlarımıza rağmen yangını söndüremiyoruz. Meyve ağaçları ile birlikte mezarlıklarımız dahi yandı. Yaklaşık 15 hektarlık bir orman alanımız yanıyor. Yangın o kadar hızlı ilerliyor ki, oturduğumuz evlerin yanmasına ramak kaldı. Yetkililerin acilen bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz  ay  içerisinde yine aynı bölgede çıkan orman yangını, 50 hektarlık alanı kül etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir