• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Köylülerden DBP/PKK Medyasına Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Karahan köyünde önceki gün 2 aşiret arasında bir kişinin hayatını kaybettiği kavga olayını, siyasi bir olay gibi haber yapan Dicle Haber Ajansı`na (DİHA) görgü tanıklarından yalanlama geldi.

Karahan köyünde yaşayan Karahanlı ve Mendah aşiretleri arasında uzun süreden beri arazi tartışması gibi şahsi meselelerden dolayı anlaşmazlıklar yaşandığını belirten görgü tanıkları, DİHA’nın kavgayı siyasi nedenlere dayandırmasının asılsız olduğunu, olayın siyasi yönünün bulunmadığını dile getirdiler.

İki aşiret arasında yaşanan tartışmalara son vermek için arabulucu olarak Karahan köyüne gittiklerini söyleyen görgü tanıklarından R.Ç., “Karahan ve Mendah aşireti, tartışma yaşadıkları akşam bizi aradılar. Gidip arabuluculuk yapmamızı istediler. Biz de akşam olduğu için gidemedik. Olayların büyümemesi için sabah Allah rızası için gittik. Gittiğimiz zaman 2 taraf köy dışında çatışma yaşıyorlardı. Biz, beyaz bayrağımızı çıkarıp çatışmanın olduğu tarafa doğru salladık. Bize ilk ateş Mendah aşireti tarafından geldi.” dedi.

İki aşiret arasındaki husumetin yıllar öncesine dayandığını söyleyen R.Ç., 3-4 defa arabuluculuk yapmak için köye gittiklerini dile getirdi.

Aşiretler arasında yaşanan çatışmanın içeriğini aktaran R.Ç., “Çatışmalar yaşandığı sırada Karahanlılar, Mendahların sabahleyin ineklerini götürdüklerini söylediler. Hayvanlarının peşinden giderken çatışma yaşanmış. Bazıları inekleri götürmüş bazıları da onlarla çatışmaya girmiş. Karahanlılara ait taksi yanmış. Ev yanma meselesi olmuş. Karahanlılara ait bir samanlık yanmış." dedi.

DİHA’nın olayı çarpıtmasını eleştiren R.Ç., “Onların arasında parti meselesi falan yoktu. Mesele parti meselesi değil menfaatti. Birbirlerini sevmiyorlardı.” şeklinde konuştu.

İki aşireti barıştırmak için Karacadağ köyünden giden Cevdet K. ise, iki tarafı barıştırmak için yaklaşık 50 kişi gittiklerini dile getirerek, “Bizim siyasetle alakamız yok. Kimseye taraf değiliz. Sadece Allah rızası için iki tarafı barıştırmak amacıyla gittik.”  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir