• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
İslami Düğünlere Rağbet Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -  Gaziantep ve ilçelerinde İslami düğünler halkın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanıyor. Yapılan düğünlere genç-yaşlı, kadın-erkek herkesimden halk katılım gösteriyor.

Nizip Tekbir İlahi Grubu solisti Ali Ateşçi, yoğun ilgiden dolayı artık düğünlere yetiştiremediklerini ifade ederek, "Bazen düğün sayımız 3, 4, 5, 6`ya kadar çıkıyor, yetişemiyoruz, diğer ilahi gruplarına devrediyoruz. Halkımız kendi inançlarına geri dönüyor. Şuanda düğünlerden nefes alamayacak duruma geldik. Çünkü artık sadece Nizip’te değil artık Maraş, Gaziantep ve Adıyaman gibi yerlere de gidiyoruz. Halkımız bu tür düğünlere hasret kalmış. Böyle halaylı İslami düğünleri görüp de böyle düğün olur mu, ilahili düğünde halay olur mu diyenler düğünü seyrettikten sonra kendileri de katılıyorlar." dedi.

Grup olarak her zaman kendilerini geliştirdiklerini de dile getiren Ateşçi, "Arapça, Türkçe, Kürtçe eserler seslendiriyoruz. Bize düğünlerde en çok destek veren katılım gösteren gençlerdir. Onların sayesinde düğünlerimiz şenleniyor. Allah hem o gençlerden hem de İslami düğünü tercih eden Müslüman kardeşlerimizden razı olsun." diye konuştu.

(Bayram Çakar - İLKHA)     

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir