• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Diyarbakır`da Çok Sayıda Silah Yakalandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde saldırılarını artıran terör örgütü PKK’nın şehir merkezindeki yandaşlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 26 Kalaşnikof marka tüfek ile 1 tabanca ele geçirildi. Saman yüklü bir kamyonet kasasında ele geçirilen silahların PKK için Bingöl kırsalına götürülmek istendiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önemli bir çalışmaya imza attı. PKK’nın şehirdeki yandaşlarının temin ettiği ve Bingöl kırsalına göndermek için hazırladığı 26 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 1 adet tabanca, bin 500 Kalaşnikof mermisi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne sergilenen silah ve mühimmatları, PKK örgütünün kırsal alanına lojistik destek sağlayan kişilerin temin ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, silahların Bingöl kırsalındaki örgüt mensuplarına ulaştırılmak üzere saman çuvalları içerisine yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Silah ve mühimmatları bir kamyonetin kasasına, saman balyalarının arasına gizleyerek Diyarbakır’a doğru geldikleri yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda operasyon yapılmıştı. Operasyonda 26 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 24 adet bu tüfeklere ait şarjör, bin 500 adet Kalaşnikof mermisi, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 2 adet 9 mm çaplı fişek, örgütsel not ve dökümanlar, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları ele geçirilmiştir.” denildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin sorgularının ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

KALAŞNİKOFLAR SURİYE SINIRINDAN TÜRKİYE’YE GETİRİLMİŞ

PKK’nın vazgeçilmez silahı olan Kalaşnikoflarla ilgili önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. Silahların son günlerde ciddi lojistik destek sıkıntısı çeken PKK’nın Diyarbakır ve Bingöl kırsalındaki mensuplarına gönderildiği ve Suriye sınırından Türkiye’ye getirildiği belirtildi. Silahların Diyarbakır’ın Lice ve Bingöl’ün Genç ilçesinden kırsaldaki PKK’lılara teslim edileceğinin planlandığı, ancak Diyarbakır polisinin şehir merkezinde düzenlediği operasyonda ele geçirdiği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir