• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kürt Halkının Tek Temsilcisi HDP/PKK Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Hür Dava Partisi Batı illeri İl Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığında, Genel Sekreter Mehmet Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın`ın da katılımı ile Ankara`da gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, kurulan yeni hükümetin muhalefet partisinin büyük bir çoğunluğunun katılmadığı bir oylama ile güvenoyu aldığını hatırlatarak, "Daha önce de belirttiğimiz gibi kadroda olduğu gibi projelerde de önemli bir değişiklik beklenmemelidir. Sonuç itibari ile aynı partiye ait bir hükümetin yapmış olduğu birkaç bakan değişikliğinden ibaret olan, diğerinin devamı niteliğinde bir hükümet kurulmuştur. Başbakan Sayın Davutoğlu`nun çözüm sürecinin yarısına geldiğini ve sürece aynı kararlılıkla devam edileceğini açıklaması da aynı yolda aynı şekilde yürüyeceklerini göstermektedir. Çözüm sürecine ilişkin çatışmanın olmaması, kanın dökülmemesi, cenazelerin gelmemesi, anaların ağlamaması ve yeni acılar yaşanmaması adına desteğimizi yineliyoruz. Ancak her fırsatta yeni Türkiye vurgusu yapan hükümetin, çözüm sürecini şeffaf bir şekilde yürütemediğini ve bakanların dahi bölgenin kilometre taşı ile ilgili net bir bilgileri olmadığını görüyoruz." dedi.

Silahların susması adına eli silahlı olan kişilerle silahların bırakılması adına müzakere etmenin doğal olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bunun yanında cumhuriyetin kurulmasında etkin rol alan iki kurucu milletten biri olan Kürtlerin haklı ve meşru talepleri olduğuna dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dedeleri aynı cephede aynı düşmana karşı omuz omuza çarpışmış ve şehit düşen iki kurucu unsurdan biri olan Kürt halkının meşru talepleri olan temel hak ve hürriyetlerini, elinde silah olanların silahları bırakma şartına bağlamak, halkı bu tür yapılanmaların kucağına atmaktır. Kürtlerin temsiliyet hakkının tek bir kesim ile ele alınması bu halka yapılan en büyük kötülüktür. Hiçbir halkın tek temsilcisi tek bir kesim olmadığı gibi Kürt halkının tek temsilcisi de HDP/PKK değildir. Bölge fiili olarak HDP/PKK`ye teslim edilmiş durumdadır. Bir ilçede kaymakamlık makam aracının PKK/KCK sorumlularına tahsis edildiği şeklindeki vahim iddiaların olduğunu, başka partilere oy veren insanların tehdit edilerek darp edildiğini esefle müşahede etmekteyiz."

Toplantı Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın`ın teşkilatlar hakkında bilgi alması ve onlara yapılması gerekenler hakkında verdiği bilgilerden sonra sona erdi.

  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir