• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
 Davutoğlu talimatı verdi: Mesafe 2 saate düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Davutoğlu, Konya`da yaptığı ziyaretler kapsamında bir konuşma yaptı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada helikopterle inceleme yaptıklarını ve 5 saat süren Konya Alanya arasını 2 saate düşürecek projenin hemen başlayacağını müjdeledi.

KONYA TAŞKENT ARASI 1 SAATE İNECEK

Davutoğlu ayrıca ortalama 3-4 saat süren Konya Taşkent arasını da 1 saate indireceklerini duyurdu.

Davutoğlu Konya-Taşkent yolu için şunları söyledi: Konya-Taşkent arası 3 buçuk 4 saatti. Viyadükle köprüyle geçeceğiz. 1,2 kilometrelik bir viyadükle iki köprüyü birbirine bağlanacak. Konya`da Taşkent`e ve ötesine duble çift bölünmüş yol olacak ve yol 1 saate inecek.

İşte Davutoğlu`nun konuşmasından satır başları:

-Maalesef dün gece 10 kardeşimizi, işçimizi İstanbul`da kaybettik. O sebeple bu coşkuyu diğer unsurlarla takviye etmeme talimatı verdim.

-2009`da Bakan olarak geldiğimde Torosların Bakanı diye karşıladınız. Allah sizden razı olsun.

-Ülkenin kaderiyle oynandığı bir yıldan sonra yine bağrınıza bastınız. Şimdi aynı 2009`da bu dağları ziyaret eden ilk bakanı olduğum gibi buraları ziyaret eden ilk Başbakanı olma onurunu da yaşadım.

-Yeni bir yola çıkıyoruz. Dün güvenoyu alma onurunu yaşadıktan sonra yaptığım ilk iş sizin huzurunuza gelmek oldu. Doğdumuz topraklara borcumuz var o borcu ödemek için gece gündüz çalışacağız. Siz bize emanet ettiniz hiç bir namerte bu emaneti çiğnetmeyiz. Bu emanet İstiklal emanetidir.

-Türkiye`nin kaderi değişiyor. Bizi çok güzel karşıladınız. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamı var.

- Bugün başka bir müjde daha vermek istiyorum. Gelirken helikopterle geldik. Sizin Başbakanınız olarak geldiğim bugün şu müjdeyi vermek istiyorum;

KONYA ALANYA ARASI 2 SAATE İNECEK

Konya-Alanya arasındaki yol bölünmüş yol olacak, çift yönlü yol olacak. Şimdi arabalar oralardan geçerken artık bu zorlukları çekmeyecek. Konya-Alanya arası şimdi 2 saate inecek.

- Bize iyi ve kötü günden her zaman destek olmuş, zor günlerimizde bizim için secdeye kapanıp niyazda bulunan Konyalılara hizmet olsun diye yapıyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir