• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Hizan tanıtım stantlarına halktan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hizan ilçe merkezinde açılan tanıtım stantlarında Hizan ilçesinde yetişen bal, ceviz ve fındık’ın yanı sıra ilçenin kültürel ve tarihi değerleri de sergilendi. Sergide Bediüzzaman Said Nursi başta olmak üzere Hizan medreselerinde ilim tahsil etmiş şahsiyetlerin de fotoğraflarının olduğu hatıra tabloları yer aldı.

Hizan ilçesinin yanı sıra İl merkezi ve diğer ilçelerde gelen bazı vatandaşlar da stant açtı.  Tanıtım standında Hizan balını tanıtan Arıcılar Birliği’nden Şerif Ekinci, Hizan’da yapılan etkinliğin hem ilçe tanıtımına hem de ekonomiye katkısının büyük olduğunu söyledi.

Ekinci, “İlçemizde ilki yapılan ‘Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi’ gerçekten Hizan halkı için bulunmaz bir nimettir. Biz ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak için burada tanıtım standı açtık. Meşhur olan Karakovan balımızın tanıtımını yapıyoruz. Bunun yanında Hizan fındığını, cevizini, narını ve incirinin tanıtımını yapıyoruz.” dedi.

Hizan’ın sadece bal ve cevizle değil, yetiştirdiği şahsiyetlerle tanıtılması gerektiğinin altını çizen Ekinci, “Bu topraklarda Nur ve ilim anlamından çok büyük âlimler yetişmiştir. Hizanlı olduğumuz için kendimizi çok şanslı ve gururlu hissediyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen Hizan Kaymakamı Sedat İnci’ye çok teşekkür ederim. Yapılması geciken bir etkinlik oldu. İnşallah bundan sonra da etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecektir. İlçemizi en güzel şekilde tüm Dünya’ya tanıtacağız. Biz de buradan Said Nursi Hazretlerini daha iyi temsil edebilmek için gelen misafirlerimize bunu en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan etkinliklerden dolayı mutlu olduklarını belirten vatandaşlardan Metin Güzel ise, “Gerçekten daha önce yapılması gerekiyordu. Bediüzzaman Hazretleri bütün dünyaya mal olmuş bir insan, ama biz hakkıyla onu tanıtamıyoruz. Türkiye’nin her yerinde Üstad Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili sayısızca etkinlikler yapılıyor. Yapılan bu etkinliklerin, doğduğu topraklarda daha çok yapılması gerektiğine inanıyorum. Etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen Hizan Kaymakamı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir