• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
9 yıldır tedavi edilmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 9 yıl önce yeni kiraladığı iş dükkânının çatısından düşerek belden aşağı felç olan Mehmet Sıdık Çetin (64) tedavisi için yardım bekliyor.

2005 yılında çatıdan düştüğünü ve pek çok hastanede tedavi gördüğünü dile getiren Mehmet Sıdık Çetin, "2005 yılında yeni kiraladığım dükkânın çatısından düştüm. Belden aşağım tutmaz oldu. Diyarbakır, Batman, Mardin, Tarsus’ta çeşitli hastanelerde tedavi gördüm 6 defa çeşitli hastanelerde ameliyat geçirdim. Hastanelerde gördüğüm tedavi sonucu iyileşmemde biraz ilerleme sağlandı, ancak değnekle sokakta tutunarak dolaştığım esnada komşum fark etmeden aracıyla bana arkadan çarptı, tekrar sakatlandım." dedi.

“9 yıldır acı içinde yaşıyorum”

Birçok hastaneye gittiğini ve devlete ait hastanelerde tedavisini yapacak doktorun olmadığını söyleyen Çetin, "Yaklaşık 9 yıldır yatağa mahkûm yaşıyorum, benim eşimden başka kimsem yok. Her hastaneye gittiğimde kendim 3 ayda bir aldığım maaşla taksi tutup hastaneye gidiyorum. Gittiğim doktor beni başka doktora sevk ediyor. Sevk edilen doktora gidiyorum, o da beni başka doktora sevk ediyor. Böylece doktor doktor dolaşarak hem maddi olarak sıkıntı çekiyorum ve hem beni tedavi edecek bir doktora rastlamadım. Her gece acılar içinde kıvranıyorum. Gece sadece 1 saat yatıyorum. Her gece 2 ağrı kesici hap kullanıyorum ve buna rağmen 9 yıldır bu acı içinde yaşamaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Tedavim için 20 bin TL lazım”

Devlete bağlı hastanelerde kendisini tedavi edecek doktor bulamadığını ve özel hastaneye gittiğini söyleyen Çetin, “En son çare kendi kıt imkânlarımla Diyarbakır’da özel bir hastaneye gittim. Özel hastanede beni muayene eden doktor tedavi için 20 bin TL getirmemi istedi. Doktor bana ‘parayı getirirsen seni burada iyileştireceğiz yatalak olmaktan kurtulur, yürümeye başlayacaksın’ dedi.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığına 1 hafta önce dilekçe yazdığını fakat dilekçesine bir cevap alamadığını söyleyen Çetin,  “Başbakana da dilekçe yazdım. Başbakanlık benimle ilgilenmeleri için fakir-fonla irtibata geçmiş. Fon da Başbakana cevaben bana yardım yapıldığını yazmış. Ama fakir-fonun bana yaptığı bir yardım yok. Elimde belgeler var, fakir fon tarafından bana hiçbir yardım yapılmadı.” dedi.

“Tedavi olacak param yok”

Kendisine yardım edilmesi için, yetkililere ve hayırseverlere seslenen Çetin, “İçinde bulunduğum bu sıkıntından beni kurtarın. Benim tedavi olacak maddi imkânım olmadığı beni tedavi edecek özel hastaneye verecek param yok. Geçimimi devletten aldığım 3 aylık maaşla sağlıyorum çocuğum yok eşimle tek evde yaşıyoruz. Bu konuda hayırseverlerden ve tüm yetkililerden yardım bekliyorum.” şeklinde çağrıda bulundu.  (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir