• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Okul alışverişi çarşıyı hareketlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlayacak ilkokul birinci sınıf öğrencileri yarın ders başı yapıyor. Gaziantep’te okul alışverişi çarşıya hareketlilik getirdi.

İlkokul birinci sınıf öğrencileri 8 Eylül pazartesi günü ders başı yaparken, ilk ve ortaokul öğrencileri ise 15 Eylül tarihinde eğitim ve öğretime başlayacak. Gaziantep esnafı, Ramazan Bayramı sonrası satışlarda durgunluk yaşadı ancak okul alışverişi durgun geçen günlerin ardından esnafın yüzünü güldürdü.

Okul sezonun açılmasıyla birlikte Gaziantep Gaziler Caddesinde bulunan mağazalarda hareketli bir hafta sonu yaşanıyor. Öğrenci velileri, okula gidecek çocukları için çarşıya akın ederken, alışverişteki hareketlilik esnafın yüzünü güldürüyor.

Bayramdan sonra böyle bir hareketliliğin yüzlerini güldürdüğünü belirten çarşı esnafından Mehmet Yıldırım, “Çarşıda hareketlilik genelde bayramlar da olur. Bu yıl okulların açılma tarihinin iki bayramın arasına denk gelmesi tabi ki bizleri sevindirdi. Bir de çarşımız okulların açılacağı hafta hareketleniyor. Öğrencilerin ve velilerin ilgisi oldukça yoğun tabi bu yoğunluk bizleri sevindiriyor. Bu hareketliliğin bir diğer nedeni ise vatandaşlarımızın alışverişlerini genelde hafta sonuna bırakmalarından kaynaklanıyor. Bu yıl satışlardan dolayı elhamdülillah yüzümüz gülüyor.” dedi.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir