• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
13 Yaşında, Ekmeğinin Peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ümit Yalçın, Kendisinin ve kardeşlerinin okul harçlığını çıkarmak için yaz kış demeden çarşı, pazarda tatlı satıyor. Genç ilçesinde Cumartesi günü kurulan Pazarda herkes ekmeği için mücadele ediyordu. Orada öyle biri vardı ki, daha küçücük yaşında hayata atılmıştı. Aslında yaptığı iş ile bu ilçede çoğu insanı utandırıyordu. Alışılagelmiş bir tembelliğin önüne geçmeye çalışan küçük Ümit, kahvehane köşelerinde oturan çoğu insanı derinden derine utandırmayı başarmıştı.

Hepimizin Okul Harçlığına İhtiyacı Var
Kazancıyla okul harçlığını kazandığını belirten 13 yaşında ve İlköğretim 7. Sınıfa giden Ümit Yalçın (13), "Beş kardeşin en büyüğüyüm. Babamın bir işi olmadığı için kendimin ve kardeşlerimin okul harçlığını çıkarmak için her gün tatlı satıyorum. Bütün kardeşlerim öğrenci. Hepimizin okul harçlığına ihtiyacı var. Sattığım tatlılarla günde 7-8 TL kazanıyorum. Babama yük olamamak için kazandığım parayı kardeşlerimle paylaşıyorum" dedi.

Babamın Aldığı Maaş Bize Yetmiyor
Babasına destek olmak için çalıştığını söyleyen Yalçın, "Babamın aldığı maaş bize yetmiyor ve ben de ona destek olmak için okuldan arta kalan zamanımda çalışıyorum. Bu ilçede benim gibi birçok arkadaşım çalışıyor. Keşke iş olsa ağabeylerimiz, büyüklerimiz de çalışsa" diye konuştu.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir