• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Batman İmam Hatip`te İkili Öğretime Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir Sen Batman Şubesi Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak, 28 Şubat sürecinin en fazla mağdur ettiği ve katsayı zulmüyle kapanma ile karşı karşıya gelen İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başarısı engellendiğini kaydetti.

Açıklamada, katsayı garabetinin azalması sonucunda diğer meslek liseleriyle beraber öğrenci ve velilerden yoğun bir talep gören Batman İmam Hatip Lisesi`nin 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla beraber Batman Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yanlış kararları ve siyasilerin konuya ilgisizliği yüzünden mağdur edilmeye devam edildiği ifade edildi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ölümü gösterip sıtmaya razı eden bir anlayışta olduğu belirtilen açıklamada, kayıtlı 1050 öğrencisi olan ve 50 öğretmenin görev yaptığı okulun birinci sınıf öğrencilerinin, sezon başında toplu taşımanın olmadığı, yemekhanesinin yetersiz olduğu ve ibadethanesi bulunmayan Milli Piyango Anadolu Lisesine yönlendirildiği dile getirildi. Açıklamada, "Öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen yoğun tepkiler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü cezalandırmak adına okulda ikili (sabahçı-öğlenci) eğitim öğretime geçilmesi talimatı vermiştir" denildi.

Batman`da meslek liseleri içerisinde sadece bu okulda uygulanan ikili öğretimin eğitimin kalitesini ve verimliliğini baltalayacağı belirtilen açıklamada, "Öğretmen ve okul yöneticilerinin de verimliliği azalacaktır. Çünkü sabah 07.00`da başlayan dersler 18.20`de sona erecektir. Okuldaki dersler zorunlu olarak blok şeklinde (80 dakika) olacak ve bu durum bütün pedagojik ilkelere aykırıdır." ifadeleri kullandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrenci, veli ve öğretmenlerin çığlıklarına karşılık "sağır sultan" rolünü oynamasının bilimsel, demokratik ve özgürlükçü yönetim anlayışına aykırı olduğu kaydedilen açıklamada, "Batman Eğitim Bir Sen Şubesi olarak derhal bu yanlıştan vazgeçilmesi İmam Hatip Lisesi yakınlarında bulunan İluh Anadolu Lisesi`nin boş bulunan dersliklerinin İmam Hatip Lisesine tahsis edilmesini kamuoyu adına talep ve tavsiye ediyoruz." denildi.

Açıklamanın sonunda, "Yetkililerin vurdum duymazlıklarını sürdürmesi halinde sivil toplum kuruluşu olarak her türlü yasal ve demokratik yollarla tepkimizi göstereceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir