• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Üniversitesi `Gıda Güvenliği Programı`nı Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜSEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan İnci, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (Iso 22000:2005) Haccp Temel Eğitimi Sertifika Programı"nın başlatıldığını bildirdi.

Program ile ilgili bilgi veren BÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İnci, bu eğitim programının Gıda üretim zincirinde bulunan herhangi bir kuruluşun, gıdanın tüketimi esnasında güvenli olmasını temin edebilmek için gıda üzerindeki güvenlik tehlikelerini yönetmeye yönelik bir sistemin nasıl kurulacağı ve yönetileceği konusunda temel bilgilerin aktarılması açısından son derece önemli olduğunu belirtti.
İnci, "Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BÜSEM) olarak Uluslararası toplumun hızla yeniden örgütlendiği, mesafelerin kısaldığı, ticari pazarların ortak ve yakın bir konuma geldiği yeni dünya düzeninde merkez olarak misyonlarının; Bireylerin değişen dünya koşullarında farklı fırsatlar üretebilmelerine katkı sağlayabilecek, meslekleriyle ilgili alanlarda derin bir bilgi birikiminin yanı sıra, güçlü bir iletişim yeteneği ile sorun çözebilme ve analitik düşünme yeteneği kazanmalarına imkân sağlamak olduğunu ve yaşamın her alanındaki çağdaş bilgiyi, kültürümüze özgü değerlerle bütünleştirerek, Ülke ekonomisinin gelişiminde etkin rol oynayan bilinçli ve hedeflerine odaklanmış bireylerin yetişmesine öncü olmaktır."dedi

BÜSEM`in amacının ise Bingöl Üniversitesi`nin önlisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında verilecek sürekli eğitim programlarını düzenlemek olduğunu ifade eden İnci, "Bu yolla Üniversitemizin kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek, ülke kalkınmasına hizmet vermek, diğer bir amaçlarını ise Kurumların eğitim gereksinimlerini ortaya çıkarmak ve bunlara yönelik çözüm önerilerimizi değerlendirmek yoluyla işbirliği içerisinde olmaktır. Amaçları doğrultusundaki tüm etkinliklerini meslek içi eğitim, kurumlara eğitim, sertifika programları, önceden programlanmış seminerler, çeşitli kesimlere konferanslar gibi yollarla gerçekleştirerek Üniversitemizin hemen her alanda varolan deneyimli eğitim kadrosunu, gelen talepler doğrultusunda yönlendirmek, talepte bulunan kurum veya kuruluş çalışanlarını daha nitelikli ve donanımlı hale getirmek için katkıda bulunmak temel hedeflerimizdendir.BÜSEM in ilke ve değerlerinin ise Bilgi eksikliliğinden kaynaklanan toplumsal sorunlara duyarlılık göstermek ve bu sorunların giderilmesinde bir eğitim kurumu birimi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek; Merkezin güvenilirliğini sağlayarak, gerek üniversite içinde, gerekse dışında iyi bir marka (isim) oluşturmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

2011-2012 yılları içerisinde merkezin çok sayıda eğitim planladığını belirten İnci, yeterli sayıda katılıcı olduğunda aşağıda sayılan eğitimleri Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi Olarak verebileceklerini söyledi.
İnci, merkezin gelişmesinde desteğini esirgemeyen Rektör Baydaş`a ve üniversite yönetimine teşekkür etti.
Ali Yıldırtım-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir